Dool’s column: Fantaseert u mee !?

Sommige mensen hebben ontzettend veel fantasie (bij het vertellen over mijn voetbal capriolen word ik hier overigens veelvuldig van beschuldigd door betreffende luisteraars). Hele groepen mensen houden bijeenkomsten waarbij ze zich verkleden en helemaal opgaan in degenen die zij spelen. Zo worden complete veldslagen uit de tijd van Napoleon nagebootst door honderden fanatieke deelnemers. Of neem de ‘Land van Ooit’ kostuums, waarin men zich als ridder, Harry Potter, Elfje of een heden ten daagse held uitdost. Gebaseerd op het literatuurgenre dat inmiddels een groot deel van de boekwinkel in beslag neemt.
De veteranen van VVOR zijn wat dat betreft saai. Zij doen mee aan een fantasy spel dat natuurlijk weer over voetbal gaat. En u kunt dit seizoen meedoen !!

Onze oud eerste elftal speler en oud trainer Harry Akkermans jr. was één van de voorlopers in het aanbieden van een voetbalspel. In dit geval moest een team met spelers uit de eredivisie worden samengesteld. Volgens mij werden mutaties in de opstellingen destijds handmatig verwerkt en misschien wel per postduif doorgegeven. We konden toen niet bevroeden dat twintig jaar later dit soort spelletjes gewoon op de app via de smartphone zouden worden gespeeld.

Wij spelen Fantasy iTeam (FIT), als groep beconcurreren we elkaar in de Premier League. Individueel kan deelgenomen worden aan o.a. de Champions league. Het leuke van het spel is dat de Engelse competitie veel interessanter wordt. Normaal kan het je namelijk geen bal schelen wie er scoort, een assist geeft of de nul houdt. Nu zit je op het puntje van je stoel bij Match of the Day, hopend dat jouw spelers punten pakken (als je überhaupt zo lang kunt wachten en het spel niet live middels de app volgt). Tactisch wisselen is de kunst waarmee je extra punten in de wacht kunt slepen. En kies je de juiste aanvoerder (dubbele punten) dan kun je zo maar manager van de week of de maand worden, waarna je de bijbehorende trofee in je prijzenkast kunt bijzetten. Het allerleukste is het echter om dit soort titels in de wacht te slepen door op het allerlaatste moment toe te slaan. Tegenstanders die al aan het proosten zijn verbijsterend achterlatend doordat zijn speler een rode kaart heeft gekregen dan wel een penalty heeft gemist (puntenaftrek), terwijl een speler van jouw team vlak voor tijd twee maal scoort. En dat dan vervolgens natuurlijk even onder zijn neus wrijven.

Op 11 augustus start het nieuwe Premier League seizoen. Het lijkt ons leuk om dit spel breder binnen VVOR op te pakken. U bent hierbij van harte uitgenodigd om met ons mee te spelen.
U moet dan wel snel de gratis app Soccerway Fantasy iTeam downloaden en met 75 miljoen euro een team samenstellen. Daarna kunt u zich aanmelden bij minileague 45705 van organisator Gerard van Rijk.

Hierbij alvast een tipje van de sluier. Gary Lineker zei ooit ‘voetbal is een spel van elf tegen elf, aan het einde winnen de Duitsers’. Wij hebben onze eigen oosterbuur. Hij cirkelt constant rond de 3e plaats, de laatste speelrondes komt hij ineens opzetten en weet hij manager van het jaar te worden. Ik heb het over Ton van Geenhuizen, al twee jaar opeenvolgend kampioen. Vanwege een hardnekkige blessure is hij een aantal jaren geleden gestopt met voetballen. Dat leek ons maar beter ook, want verstand van het spelletje leek hij niet te hebben. Niets blijkt minder waar. Wie stoot Ton dit jaar van de troon en kroont zichzelf tot Fantasy koning ? En wie neemt de laatste plaatsen in het klassement over van Ronald Dekker en Remco Felling. Zonder nieuwe deelnemers waarschijnlijk niemand.

Doe mee en maak deel uit van de fantasy world van de veteranen. Dan wel de virtuele, de echte fantasieën van de oude mannen worden alleen in de kleedkamer besproken. En waar in de kleedkamer over wordt gefantaseerd blijft gelukkig binnenskamers.

Herman van den Dool
voorzitter VVOR

 

Home