Verslag 5/5: VVOR Ve1-Strijen Ve1 Uitslag 4-0

Bevrijdingsdag, een heerlijk zonnetje en spelen op het hoofdveld.
De perfecte omstandigheden om aan te treden tegen het team van Strijen, tegen wie de oude vedetten nog een appeltje te schillen hadden. Eerder dit seizoen werd daar op, laten we het netjes houden, “dubieuze” wijze verloren na het afkeuren van een doelpunt, een rode kaart en een makkelijk gegeven penalty. Om nog maar te zwijgen van de lokale leidsman (en broer van vlagger van dienst) die zijn emoties niet geheel onder controle had en het nodig vond om een aantal VVOR spelers de huid vol te schelden. U kunt zich voorstellen dat de mannen van de Venhoeve niet veel meer nodig hadden om zichzelf te motiveren voor deze wedstrijd.

Dit bleek ook al snel in de wedstrijd. VVOR had het beste van het spel en liet het balletje goed rond gaan. Zo nu een dan stond het positioneel niet helemaal goed, omdat de bezoekers met name in de as regelmatig van positie wisselde. Mede door de prima coaching van vooral Ron en Gerard werd dit snel hersteld en werden de bezoekers ook niet echt gevaarlijk. Wat ze wel al heel snel werden, was verbaal minder gezellig. Vooral de KNVB scheidsrechter (dus geen club scheids) moest het regelmatig ontgelden en er werd onafgebroken veel gemekkerd door de heren uit “Strien”.
VVOR had al een aantal keer de aanval gevonden en was 1x heel dicht bij een doelpunt toen Jeff vanaf rechts ipv voor gaf, op doel schoot en de paal raakte. Rond de 20e minuut werd er een bal voorbij de keeper voorgegeven en Sjoerd leek vrij in te werken. Hij werd echter met bal en al uit de lucht gekegeld, waarna de scheidsrechter naar de stip wees. Terecht, behalve voor alles wat Strijen was, die termen als “de bal werd gespeeld” en “schwalbe” eruit gooiden. Met name de zeer nadrukkelijk aanwezige nr. 9 van de bezoekers bleef maar door mekkeren en kreeg een waarschuwing van de scheids. Hans had inmiddels plaats achter de bal genomen en schoot onberispelijk binnen. 1-0.Strijen mekkerde onophoudelijk verder en deden er een schepje bovenop toen dezelfde nr. 9 in een duel met Ron werd neer gelegd, maar geen vrije trap mee kreeg. VVOR schakelde razendsnel om en uit een uitstekende voorzet van Stefan, kopte Hans tegendraads binnen. 2-0. Met name de nr. 9 ging verbaal aardig tekeer en mocht inrukken met een tijdstraf. VVOR wist de man meer situatie niet uit te buiten. Strijen werd voor rust op 1 gemiste voorzet en een poging tot het versieren van een strafschop na, ook niet echt gevaarlijk.

Zoals verwacht probeerde Strijen de tweede helft druk te zetten en alles of niets te spelen. Dit lukte in het begin best redelijk en de bezoekers kwamen langzaam steeds iets dichter bij het doel van VVOR. De eerste gevaarlijke doelpoging was een afstandsschot van een meter of 20, die boven Pascal op de lat uiteen spatte en vervolgens naast viel. De nog altijd mekkerende bezoekers schreeuwde om een corner, maar kregen deze niet. Even leek Strijen meer in de wedstrijd te komen, maar vooral Wilco en Ron stonden prima in het centrum. Tevens liepen Gerard en Jeff belangrijke meters op het middenveld. Ook de flanken werden vaak gevonden, wat tot een aantal corners leidde. Vanuit 1 van deze corners kopte Stefan door en wist Ron de bal binnen te houden en voor te geven. Daar stond…… Jawel!!!! Hansie voor zijn 3e doelpunt van de dag. 3-0.

Strijen zocht, tegen beter weten in, nog de aanval en kwam nog een aantal x gevaarlijk door. 1x wist Pascal met een flitsende redding de bal onder de lat vandaan, over te tikken. Verder kwam er nog 1x een speler van Strijen van achter de verdediging vandaan oog in oog met Pascal te staan. De speler wist de bal niet goed langs Pascal te werken, waardoor Jeff op de doellijn kon onderscheppen. Vanuit een prima combinatie die niet veel later volgde, werd Hans de diepte in gestuurd. Voor iedereen was duidelijk dat hij minstens 2 meter geen buitenspel stond, behalve voor…….. Precies, alles wat Strijen was…… Hans omspeelde de keeper en werkte kalm de 4-0 binnen.
De bezoekers mopperden uiteraard onafgebroken door en leken ondanks hun veteranen status steeds meer op een groep kleine kinderen. Zowel VVOR als Strijen creëerde nog een paar kansjes. VVOR was slordig in de afronding, Strijen vond nog 2x de doelman op zijn pad na een kopbal en een slap rollertje uit een vrije trap in de slotseconde.
Een welverdiende 4-0 overwinning voor de blauw zwarten, die mede door de heenwedstrijd extra zoet smaakt.

Om dit verslag op z’n Strijens af te sluiten….
Wist u dat:
– Strijen al voor ze de Brienenoordbrug over waren, aan het mopperen waren.
– ze daardoor wat later waren.
– Karma bestaat.
– VVOR ook de 3e helft won.
– er bij vlagen prima gevoetbald werd door VVOR.
– we weer een nieuwe bal moeten kopen, omdat Hans een hattrick (+1) maakte.
– we eindelijk de nul hielden.
– en ons niet mee lieten slepen in het gemekker van de tegenstander.
– dit ook een hele overwinning voor ons is.
– Jeff met 2 schoenen aan kwam en er bijna met 1 weg moest.
– Ik ga stoppen met deze wist je dat…..

De Kale.