Dool’s column: Tweede klasse? Klasse!

Al jaren hikt ons vlaggenschip tegen promotie aan. Vaak werd de eerste periode door VVOR 1 moeiteloos gewonnen, maar bleken de krachten aan het eind van het seizoen weggevloeid te zijn. In de nacompetities lukte het niet om een plek in de tweede klasse af te dwingen. Vorig seizoen een bizarre strijd om de titel met Berkel, dat in de beslissingswedstrijd op neutraal terrein de overwinning pakte. Maar dit jaar gaat het anders !

Altijd gevaarlijk om dit soort uitspraken te doen. Waarom dan toch gedaan ? Omdat die gasten het verdienen. Het kampioenschap zal misschien naar Kethel Spaland gaan. VVOR kan op 10 mei de tweede periode winnen en zodoende de promotie strijd aangaan. Wie zijn dan die lui die een zinsnede hiervoor werden bedoeld. In eerste instantie natuurlijk de spelers, met de hardcore ervaren ‘basis’ voorop. Denk aan Rhandy ‘de goaltjesdief’ Rademakers, Joey ‘de scherpschutter’ Kars, Jan ‘de bikkelaar’ Vos, Maurice ‘zal die ooit stoppen’ Delwel’, zonder de rest van het team tekort te willen doen. Neem nou keeper Stefan, die bereid was het team uit de brand te helpen en dit zeker heeft waargemaakt. Of back Jeffrey die zich super heeft ontwikkeld, Roy die er altijd staat en Tim die de smeekbede van opa Jan Vonk niet langer kon weerstaan en eindelijk op de Venhoeve speelt. Damian die als een balgoochelaar met strakke passen strooit. John die onverzettelijk altijd doorgaat. Sebastiaan de laatste controleur. En niet te vergeten: Sven, Nick, Rick, Miquel, Jeff, Kevin, Dayne, Mike en zo kan ik nog even doorgaan. Sorry als ik iemand toch vergeten ben!

Vergeet echter niet wie op zaterdagen allemaal niet tegen de bal trappen, maar zeker een aandeel hebben rondom de prestaties van ons eerste elftal. De technische- en medische staf, die de spelers gedegen voorbereidt op de eerstkomende wedstrijd. Bestuursleden Jan (als teammanager nauw betrokken) en Henk (secretaris en op zaterdag vooral de gastheer bij thuiswedstrijden en de vertegenwoordiger van het bestuur bij uitwedstrijden). De supporters zijnde vaders, oudgedienden, de niet spelende selectiespelers, jeugdlid Menno Lancel, de veelal met cowboy hoed getooide Oelen en de woensdagavond club. De dames die zorgen voor de broodjes, de (af)was en de foto’s. De mannen die doordeweeks de velden prepareren, de barmannen die de derde helft verzorgen, allemaal zijn ze betrokken bij het lief en leed van VVOR 1.

En de voorzitter dan? Die gaat liever zelf voetballen met de veteranen op hetzelfde tijdstip als de hoofdmacht speelt. Bij veel verenigingen een niet voor te stellen situatie. En daarom is VVOR ook VVOR. Neemt niet weg dat hij trots zal zijn op een eventuele promotie naar de tweede klasse. Maar dan vooral als gelegenheidssupporter, die niet prominent vooraan op de platte kar gaat staan. Hooguit vermomd in het Venny de Vos mascottepak.
Want die kerels met hun gevolg hebben het dan immers gedaan.
Klasse!

Herman van den Dool
voorzitter VVOR