Dool’s column: Parenclub

Denkend aan een parenclub verschijnen beelden op mijn netvlies van schaars geklede personen die in een string op een leren barkruk zitten te schuifelen, wachtend op het juiste (gedeelte van een) paar, om daarna tot de gewenste lichaamsbeweging over te gaan. Zelf ben ik daar natuurlijk nooit geweest, een buurman van een vriend heeft verteld dat dit soort taferelen er plaatsvinden.

Waar je in eerste instantie niet aan denkt, is aan onze eigen vereniging. Toch is VVOR in feite een parenclub, waar voetballen de boventoon voert. Sterker nog, indien onze kantine geen parenclub zou zijn, hadden we een enorm probleem. Waarschijnlijk bent u nu volledig de draad kwijt, vraagt u zich inmiddels af wat er allemaal op de Venhoeve gebeurt wanneer u rustig thuis zit of op een willekeurige andere plek zoals een echte parenclub vertoeft. Ik zal het u uitleggen.

De harde kern van onze vrijwilligers wordt gevormd door een aanzienlijk aantal stellen. Lies en Wijnand die de bar en de keuken bemensen, GertJan (jeugdsecretariaat) en Anja (keuken) die onvermoeibaar doorgaan, Sylvia en Ed die diverse rollen invullen, Mike en Berthe (van alles en keuken), Chris en Kirsten (materialen, train(st)er, coördinatrice, toernooi leidster) en natuurlijk Han en Eelco (drinken vooral veel bier maar doen ook zeer nuttig vrijwilligerswerk). En bij grote toernooien verschijnen de vrouwen van Henk (secretaris), Jan (penningmeester), Henk (barman),de hoofdtrainer en het echtpaar v.d. Berg (zelfs met zoon) om de handen uit de mouwen te steken. Dankzij deze mensen, maar zeker ook door de inzet van tientallen andere personen, is het mogelijk om een vereniging in de lucht te houden. Mooi om daar zelf deel van uit te maken. Een hele groep mensen die ik anders nooit gekend zou hebben, vormt nu het team waar bij wijze van spreken meer contact mee is dan met mijn collega’s op het werk.

Inmiddels is het lange seizoen echt afgelopen. Iedereen liep de laatste weken op het tandvlees. Tijd voor een welverdiende vakantie. In de tussentijd staan we natuurlijk niet helemaal stil. Er wordt druk gewerkt aan de verbouwing, de gemeente vervangt het oude kunstgras veld voor een nieuwe toplaag en de terreinmannen zorgen voor het onderhouden van het hoofdveld. En onze parenclub is iedere woensdagavond en zaterdagmiddag gewoon open. Wanneer u het blauw zwart echt niet kunt missen of wanneer u toe bent aan een verzetje, reis dan af naar de parenclub op de Venhoeve. In boxershort of string, dat maakt ons allemaal niet uit. Als u de broek die daarover heen zit maar aan houdt !

Fijne vakantie allemaal !

Herman van den Dool
voorzitter VVOR