JO19-1; De kop is er af. De eerste punten zijn binnen

Met nog slechts 2 spelers van het oude JO19-1 in de ploeg trad een totaal vernieuwd vlaggenschip aan voor de bekerwedstrijd tegen Zwammerdam. Waar VVOR vertrouwde op 2 zestienjarige en zelfs 1 vijftienjarige speler, zagen we bij onze toch al fysieke tegenstander ook dispensatiespelers uit de senioren.

We leken even onder de indruk en onze gesprekken over speelwijze en daarop gebaseerde trainingen leken nog niet helemaal geland toen Zwammerdam al in de eerste minuten een bal op de paal mikte. Dat bleek gelukkig het knopje dat nog moest worden omgezet. Vanaf dat moment begon VVOR te voetballen. Een half uur lang werd de tegenstander met goed voetbal tegen de eigen goal gezet. Een prachtige steekbal van Valentijn wordt koeltjes afgerond door Stefan. Als blijk van waardering draaien deze jongens een paar minuten later de rollen om en staat het 2-0. Binnen het half uur straft Stefan een verdedigende fout af en maakt de 3-0. Kat in het bakkie zou je denken.

Het gevoel om door een paar “straatschoffies” weggespeeld te worden stond de spelers van Zwammerdam niet aan en die gooide nog een schepje bovenop hun fysieke spel. Deze keer raken we niet van de wijs, maar in de slotminuten van de eerste helft laten we de tegenstander door een fout toch weer in de wedstrijd komen; 3-1 in de rust.

We waren voorbereid op wat dit sprankje hoop zou losmaken bij de tegenstander, maar konden niet voorkomen dat Zwammerdam nog een keer voor de keeper kwam en scoorde. Als onze keeper daarna te laat bij de bal is komen we goed weg zonder kaart en dat de strafschop op de lat eindigt. Ook dat was weer zo’n knopje, want vanaf dat moment werd en weer gevoetbald en kwamen we niet meer in de problemen. Ondanks een onnodige rode kaart stonden we positioneel goed en dicteerden we het spel. Mitchel was ongrijpbaar en een verwoede poging om hem toch af te stoppen resulteerde in een strafschop die door Tico feilloos werd ingeschoten. De wedstrijd zat op slot.

Prachtige acties en goed voetbal; achterin degelijk, op het middenveld dominant en voorin gevaarlijk. We zijn zeer tevreden met 4-2, al was er zeker meer te halen. Genoeg fouten en een aantal krampgevallen. Er is dus ook nog wel wat werk te doen. Maar de kop is er af en de eerste punten zijn binnen. Een fijne start van het nieuwe seizoen.