Verslag 15-9-2018: SDV Ve1 – VVOR Ve1 Uitslag 0-10.

Voor de laatste wedstrijd in de poulefase van de beker moesten de heren uit Rotterdam Oost op bezoek bij 2e klasser SDV.
Door de zwaarbevochten overwinning van de voorgaande week hadden de mannen van de Venhoeve aan een gelijkspel genoeg om een ronde verder te gaan in de beker. Op papier een haalbare taak, maar van onderschatting mocht geen sprake zijn, zeker niet omdat VVOR met een wat verzwakte en smalle selectie moesten aantreden. Naast een flinke lijst aan afwezigen kon Martin maar 1 helft mee doen, moest Ewoud testen hoe lang hij het vol kon houden na een lange afwezigheid, melde Paul zich vlak voor de wedstrijd nog af en werd er een last minute wissel ingevlogen in die ongeveer een jaar niet gevoetbald had.

Het was dus noodzaak dat de veteranen georganiseerd gingen spelen en ervoor moesten waken zich niet stuk te lopen op het inmiddels zonovergoten kunstgras aan het Toepad. Aanvoerder Han zette nog even de puntjes op de i in de tactische bespreking en reserve aanvoerder Alex deelde de eerste psychologische tikken uit door én de tos te winnen én de schaduwhelft van het veld te kiezen. (zo kan het dus ook Ron)
De heren van SDV leken zo van slag te zijn door dit psychologische spel, dat ze de genomen aftrap achteruit speelde naar de laatste man, die de bal vervolgens recht in de voeten van de aanstormende Hans speelde. Hans hield op zijn beurt goed het overzicht en gaf de bal aan gelegenheidsspits Stefan die binnen 10 seconde na de aftrap al de 0-1 binnen wist te schuiven.

De thuisploeg probeerde zich te herpakken, maar al vrij snel werd duidelijk dat zij niet bij machten waren om het VVOR echt lastig te maken. Ze gaven enorm veel ruimte weg en waren zeer slordig aan de bal. VVOR stond goed compact achterin en wist er met prima voetbal vaak makkelijk uit te komen. Dit zorgde er voor dat VVOR binnen een kwartier al op een 0-3 voorsprong stond. De mannen van SDV, met een aanvoerder die in het dagelijks leven verslaggever is bij RTV Rijnmond, gingen niet echt beter voetballen maar wel steeds meer commentaar op elkaar geven.( wat wil je ook, als je aanvoerder dit bijna dagelijks op professionele basis doet)

Ook de 0-4 liet niet heel lang op zich wachten. Het waren Hans en 2x Martin die voor deze uitloop hadden gezorgd. SDV wist daar in de eerste helft een tweetal schoten tegenover te zetten die zo ver over gingen, dat bij de van Ghent kazerne het alarm af ging. Vlak voor rust volgde het eerste schot tussen de palen, maar deze kon door Pascal tot hoekschop worden verwerkt. Het absolute hoogtepunt van de eerste helft (of misschien wel van de wedstrijd) kwam op naam van Alex. Vlak voor rust wist hij een afvallende bal vanaf een meter of 20 in één keer vanuit de lucht op zijn pantoffel te nemen. De droge knal plofte onhoudbaar achter de arme doelman van SDV….. 0-5.

VVOR wist wat hen de tweede helft te doen zou staan. Georganiseerd blijven voetballen en deze pot rustig uitspelen. Wel moest rekening gehouden worden met de laaghangende zon, die het verdedigende deel van de veteranen deze helft in het gezicht zouden hebben. Dat rustig uitspelen leken de heren de eerste paar minuten iets te letterlijk te nemen, waardoor de thuisploeg er zowaar een aantal maal gevaarlijk uit en door wist te komen. Met name Chris en Herman stonden erg goed in het centrum en onderschepte menig bal. Bij de spaarzame keren dat SDV er wel doorheen wist te komen, stuitte ze een aantal keer op de doelman. VVOR herpakte zich snel en ging weer beter combineren. Ook de diepte werd een aantal maal goed gevonden. Zo gaf Han een prachtige dieptebal op Hans, over de verdediging heen, waarbij Hans alleen op de keeper af kon en Han deze prachtige bal al als assist had bijgeschreven. Hans besloot op het laatste moment echter de bal onzelfzuchtig op de meegelopen Stefan af te leggen, waardoor Han zijn assist wel bij kon schrijven, maar dan op zijn buik. Eelco bleek niet veel later ook op voetballen te zitten en zette Hans met een prima pass van achteruit nogmaals alleen voor de keeper. Ditmaal ronde Hans wel zelf af. Hans maakte er in de tweede helft in totaal 4, wat samen met het doelpunt van Stefan er voor zorgde dat er een 0-10 eindstand op het scorebord verscheen.

Dit betekend dat de veteranen van de Venhoeve de poulefase van de beker zijn doorgekomen met 9 punten uit 3 wedstrijden en een prima doelsaldo van 24 voor en 3 tegen.
Volgende week staat de competitieopener tegen Forum Sport op het programma. Bekend is dat dit een zeer sterk team is, waartegen voetballen een stuk minder makkelijk zal zijn. Toch is er een prima basis gelegd in de eerste 3 potjes van dit seizoen. Op naar een mooi seizoen met, wie weet, een kleine beker stunt…………