Verslag 22-9-2018: Forum Sport Ve1 – VVOR Ve1. Uitslag 0-0.

Voorburg vormde het strijdtoneel voor de competitieopener van voetbaljaargang 2018 – 2019. Tegenstander was vicekampioen van de vorige voetbaljaargang, Forum Sport. Het mocht dus duidelijk zijn dat er flinke tegenstand verwacht mocht worden, in tegenstelling tot de voorgaande bekerrondes. Op het 1e kunstgrasveld van het enorme sportpark ’t Loo zou er naar alle verwachting dus vooral vanuit verdedigende stellingen gevoetbald moeten worden.

Dit leek zeker het eerste kwartier ook meer als nodig voor de blauw zwarten. Al snel werd duidelijk dat de thuisploeg het balletje in een aardig tempo rond kon laten gaan. Daarbij hadden ze een voetballend en bewegelijk centraal middenveld en een rappe linksbuiten. VVOR werd flink achteruit gedwongen en leek voetballend in eerste instantie niet bij machten om zich onder de druk van de thuisploeg uit te voetballen. Door de bewegelijkheid en het redelijke tempo van de thuisploeg, was de veldbezetting van de veteranen uit Rotterdam Oost niet zoals deze moest zijn. Hierdoor had Forum Sport steeds een man over en kwam daardoor voetballend steeds dichter bij het VVOR doel. In eerste instantie kwamen ze niet verder als een aantal harde schoten over het doel heen. VVOR kreeg in de eerste helft ook een tweetal keer een vrije trap op de rand 16 te incasseren, die voor gevaar konden zorgen. Eerlijkheid dient te zeggen dat de wat warrig fluitende scheidsrechter erg makkelijk inging op het appel van thuisploeg.

De eerste vrije trap lag op ongeveer 18 meter vrijwel in het midden voor het doel. Deze werd met een schuiver langs de muur geschoten, maar was een prooi voor Pascal. De tweede vrije trap lag op de rand 16 iets links uit het midden. Forum Sport wilde deze echter in 3 fases nemen en verspeelde hiermee knullig de bal. De thuisploeg had inmiddels zoveel druk naar voren gegeven, dat ze er een beetje doorheen leken te zitten. Dit zorgde ervoor dat VVOR steeds meer aan voetballen toe kwam en er zelfs een aantal maal zeer gevaarlijk uit kwam. Martin mocht een keer vrij doorlopen op de keeper, maar besloot iets te snel te schieten. De bal belande naast het doel van de thuisploeg. Robert werd met een prima diepe bal vanaf eigen helft weggestuurd, om alleen door te kunnen lopen op de doelman. Hij werd echter afgevlagd en vervolgens gefloten. Dit tafereel herhaalde zich met enige regelmaat nog een aantal maal, waarbij de man met de vlag een ongewenste hoofdrol speelde. Alex, Hans, Kaan en Martin wisten zich een aantal maal gevaarlijk voor het doel van Forum Sport te manoeuvreren, maar de grootste kans van de eerste helft kwam op naam van Stefan, die na prima doorzetten alleen op de keeper af kon. Stefan besloot echter te schieten ipv de keeper te omspelen, waardoor de doelman redding kon brengen. Vervelende bijkomstigheid in de eerste helft was dat zowel Martin als Jeff met een stevige blessure uit vielen, waardoor de wissels voor de tweede helft op waren. Toch heerste er in de rust een gevoel dat een resultaat hier haalbaar was.

VVOR trok dan ook vol zelfvertrouwen ten strijden voor de tweede 45 minuten. Herman liet zichzelf inzakken tot vlak voor de verdediging en speelde met name de tweede helft echt in dienst van het elftal. Wilco beet zich vast in zijn tegenstander en speelde tot op het randje (en soms erover). Kaan speelde als gelegenheids linkshalf een prima tweede helft en centraal verzette Ron en Alex achterin en op het middenveld veel extra werk. Toch zette de thuisploeg weer aan en wisten er weer een aantal maal gevaarlijk door te komen. Met name via de flanken waren ze erg gevaarlijk. De rechtsbuiten van Forum Sport probeerde na een goede actie met een lepe boogbal Pascal te verschalken. De bal ging echter voorlangs en bij de 2e paal naast. Ook de linksbuiten kwam na een vlotte actie vrij voor het doel terecht, maar zijn diagonale schot werd gekeerd door de doelman. Ook VVOR wist een aantal maal gevaarlijk voor het doel van de thuisploeg te komen, maar het vizier stond hierbij niet op scherp. Robert werd eenmaal neergelegd terwijl hij alleen op de keeper af ging, maar meer als een vrije trap werd er niet gegeven.
De thuisploeg kreeg halverwege de 2e helft de grootste kans op een voorsprong. Via hun rechter flank wisten ze na een vlotte combinatie het strafschopgebied binnen te dringen en op het doel af te komen. Pascal stormde zijn doel uit, waardoor de rechtsbuiten besloot uit te halen richting de rechter bovenhoek. Ron die achter Pascal nog richting doellijn sprintte, tikte de bal met zijn hand uit de bovenhoek. Prima redding, maar wel een strafschop……..
Ron kwam er (toch best verrassend) zonder kaart vanaf, waar rood niet onterecht was geweest. Ook hier was de scheids wat warrig, ditmaal in het voordeel van VVOR. De bal werd op de stip gelegd, waarna de nog in het veld staande Ron de nemer van de wijs probeerde te brengen door meerdere malen te roepen in welke hoek de bal zou gaan. De nemer leek hierdoor van zijn stuk, want hij leek in zijn aanloop nogal te wtijfelen. Pascal volgde de aanwijzing van Ron en dook in de aangewezen hoek. De nemer, die over een prima trap beschikte, produceerde niets meer dan een rollertje richting deze zelfde hoek, die uiteindelijk naast verdween.
VVOR deed nog altijd mee, maar kwam ongelukkig met 10 man te staan. Hans had zijn emotie niet onder controle, toen er wederom dubieus en warrig gehandeld werd door de leidsman. Dit leverde Hans een gele kaart op, waardoor VVOR de laatste 10 minuten met 10 man door moest. Verrassend genoeg kreeg VVOR nog 1 hele grote kans op de winnende treffer. Robert werd alleen voor de keeper gezet, maar was net niet kalm genoeg en stuitte op de doelman. De wedstrijd eindigde zoals begonnen….. 0-0.
Een prima prestatie gezien de sterke tegenstand, maar gezien het aantal grote kansen dat VVOR kreeg, had er zomaar meer in gezeten.
Volgende week rust, om vervolgens aan te treden tegen de kampioen van afgelopen jaar. Voor nu is de kop eraf en is met name de teamspirit een positief punt.