Verslag 6-10-2018: Semper Altius Ve1 – VVOR Ve1. Uitslag: 6-2

Na gelijk een week rust, volgend op de seizoensopener, mocht er nu aangetreden worden tegen de kampioen van het voorgaande seizoen Semper Altius. Op een mooie nazomer dag mocht op het kunstgras van veld 1 worden afgetrapt……..
Of toch niet?!?!?
De gastheren hadden zich namelijk (ondanks dat de veldindeling anders aangaf) verzameld op het naastgelegen grasveld 2. Hierdoor moesten de mannen van de Venhoeve nog als een malle van schoeisel wisselen, om op tijd op dit veld voor de aftrap te verschijnen.
De volgende verrassing bood zich daar op het natuurgras direct aan, want de gastheren hadden voor een redelijk deel net tot helemaal niet de veteraan gerechtige leeftijd. Dit wees dus op een zware kluif in Rijswijk.
Met te veel ontzag en misschien wel angst werd er dan ook begonnen aan de wedstrijd. Semper startte niet eens in een heel hoog tempo, maar hadden een paar rappe “minderveteranenjarige” aanvallers die elkaar snel en makkelijk wisten te vinden. Wat in hun voordeel werkte was dat VVOR hen geen strobreed in de weg legde. Met makkelijke combinaties, waarbij VVOR niet tot nauwelijks ingreep, voetbalde Semper zich snel naar een 2-0 voorsprong. De thuisploeg bleek behalve rap met de bal, in een aantal gevallen ook rap van tong. Ook verbaal leken een aantal van hen de strijd maar al te graag aan te gaan. Toch leek VVOR de schroom even van zich af te spelen, wat resulteerden in een vrije trap voor de blauw zwarten, op een meter of 20 van het vijandelijke doel. Ron aarzelde niet en krulde de bal op schitterende wijze in de bovenhoek voor de 2-1.

Ook Kaan had nog een aardige kans op een doelpunt, maar hij kopte van dichtbij tegen de ook wat jong ogende doelman. Helaas waren dit zo’n beetje de enige stuiptrekking van de mannen uit Rotterdam Oost in de eerste helft. Al snel werd de Rotterdamse deur weer wagenwijd open gezet en de zwart blauwe loper naar het doel uitgelegd. De thuisploeg maakte hier dankbaar gebruik van en wist eenvoudig uit te lopen tot een 5-1 ruststand. Wat niet mee hielp was dat Marcel ongeveer 20 minuten voor de rust een 14 minuten durende 10 minuten straf kreeg.
Ondertussen waren de irritaties bij VVOR aardig opgelopen door deze collectieve wanprestatie. Het eerste lidmaatschap werd zelfs in de rust al opgezegd, maar voor aanvang van de 2e helft schreef deze zelfde speler zich weer in. Het moest in de 2e helft volledig anders en Ron verzocht zijn team om voor elkaar te knokken en anders te gaan douchen. Dit leek effect te hebben.

Ondanks dat de thuisploeg gevaarlijker leek, zette VVOR eerder druk en zaten feller op de tegenstander.
Hier leek Semper veel meer moeite mee te hebben. Er werd gebikkeld en geknokt. Cor en Wilco zaten korter op de rappe spits en Ron pendelde tussen voorhoede en verdediging. Paul, Ewoud en Han leken steeds meer controle over de linker flank te krijgen. Ook Herman offerde zich op en deed zowel verdedigend als aanvallend zijn werk. De thuisploeg moest steeds meer op de counter gaan spelen en kwam er veel lastiger doorheen als in de 1e helft. De keren dat ze er doorheen kwamen strandde ze een aantal maal op de heringeschreven doelman, die nog een aantal goede en noodzakelijke reddingen wist te produceren.
Slechts 1x wisten ze te scoren vanuit een positie waar een buitenspelluchtje aan zat, maar Han verzekerde zijn team dat het geen buitenspel was…………….. 6-1.
Hoogtepunt van de 2e helft kwam op naam van Herman, die met een mooie passeer en sleepbeweging een aantal heren van Semper op het verkeerde been zette, en netjes wist af te ronden. 6-2.
VVOR creëerde nog een aantal kansen die niet werden verzilverd en ook werd er nog een zuiver doelpunt afgekeurd, waardoor de einduitslag op 6-2 bleef staan.
Een schandelijk slechte eerste helft om snel te vergeten werd gevolgd door een tweede helft waar hoop uit te putten valt. Volgende week mogen de heren in het blauw en zwart voor het eerst aantreden in een thuisduel. Loosduinen zal dan de tegenstander zijn, waarin de 2e helft van vandaag een vervolg dient te krijgen.