Verslag: 13-10-2018. VVOR Ve1 – sv Loosduinen Ve1 Uitslag: 9-0

26 graden Celsius op een zaterdag in oktober. Dat waren de omstandigheden waarin de eerste competitie thuiswedstrijd van het seizoen 2018 – 2019 moest worden afgewerkt. Na de halve deceptie van vorige week, was het aan de blauw zwarten om de lijn van de tweede helft van die wedstrijd voort te zetten. Dit moest gebeuren tegen de heren uit Loosduinen, die in de eerste twee wedstrijden nog geen punten hadden gesprokkeld.

Op het nieuwe kunstgras van veld 3 werd al zeer snel duidelijk dat sv Loosduinen van een iets ander niveau was dan de eerdere tegenstanders Forum Sport en Semper Altius.
VVOR wist dat ze het spel moesten gaan maken en dit lukte in de begin fase dan ook vrij makkelijk. Loosduinen was niet bij machten om (mede door de tempratuur) het balletje goed rond te laten gaan en kwam niet veel verder als een aantal diepe ballen.
De oude helden van de Venhoeve hoefde niet echt gas te geven, maar werden wel het gevaarlijkst als het baltempo omhoog ging.
Dit resulteerde dan ook in een vroege 1-0, toen Kaan na een prima steekbal de doelman wist te omspelen en de bal tegen de touwen wist te werken. sv Loosduinen leek even wakker te schrikken en kwam met een tweetal lange ballen en wat onoplettendheid van VVOR zijde, gevaarlijk voor Mark terecht. Mark had echter 2 puike reddingen in huis waarmee hij the Blue and Black Army op de been hield.
Kaan kreeg niet veel later een enorme kans op de 2-0, maar werd toen hij wederom de keeper omspeelde ligt aangetikt waardoor zijn schot kracht miste en op de doellijn gered kon worden.
Het weer en een tweetal blessures ging sv Loosduinen steeds meer parten spelen, waardoor VVOR steeds gevaarlijker rond het doel van de gasten kwam.
Een droge schuiver van Jeff zorgde halverwege de 1e helft voor de 2-0.

Nog even leek Loosduinen een soort van aan te willen zetten, maar het kantelpunt kwam na het half uur. Waar het in voorgaande seizoen nog wel eens mis ging in de veldbezetting op het moment dat er 5 verse krachten binnen de lijnen kwamen, daar leek nu vooral Loosduinen de draad volledig kwijt te zijn. Uit een lage voorzet vanaf de rechter flank kon de ingevallen Robert vrij voor de keeper inschieten. 3-0.
Niet veel later kopte Stefan uit een prima corner van Ewoud de 4-0 binnen.
De over het algemeen zeer sportieve en aardige heren van sv Loosduinen begonnen zich aan alles en nog wat te ergeren en dit werd verbaal regelmatig duidelijk gemaakt. Ondertussen wist Robert nog 2x het net te vinden voor de 5-0 en vlak voor het rust signaal de 6-0.

De heren uit Loosduinen leken er geen zin meer in te hebben en diende in de rust het verzoek in om in de tweede helft maar 30 minuten te spelen. Hier was niet iedereen van VVOR het mee eens. De scheidsrechter van dienst leek hier wel oren naar te hebben, want de rust duurde nog geen 10 minuten.
De tweede helft startte traag. Een aantal van VVOR zag schijnbaar de noodzaak niet meer om de wedstrijd geconcentreerd uit te spelen en sv Loosduinen was totaal niet bij machten om er ook maar enigszins een wedstrijd van te maken.
Jeff met zijn tweede van de dag, Paul met zijn eerste na een prima combinatie en Robert met zijn vierde doelpunt (een mooi stiftje over de keeper) zorgde voor de 9-0 einduitslag in de 35 minuten durende tweede helft.

Het hoogtepunt van de tweede helft was echter een ingooi van Marcel, die in zijn hoofd de bal wel ergens bij de tweede paal kon leggen, maar tijdens zijn aanloop besefte dat dit toch wel heel ver weg was. Marcel hield hierdoor in en gooide de bal met een enorme vaart zo’n 30cm voor zijn eigen voeten in het veld. De enorme krater die langs de lijn ontstond schijnt nu nog niet dicht geschept te zijn, maar deze had verder geen invloed op de verdere wedstrijd.

Een eenvoudige eerste overwinning met 3 punten als gevolg op een mooie nazomerse dag in oktober. Volgende week mogen de heren aantreden in de 2e ronde van de beker. Hierin mag het worden opgenomen tegen de koploper van de tweede klasse, LMO.

Virusvrij. www.avg.com