Verslag 27-10-2018: RCL Ve1 – VVOR Ve1 Uitslag 5-4

De verste uitwedstrijd van dit seizoen is tegen RCL uit Leiderdorp. VVOR wist van een aantal seizoenen geleden dat dit een ploeg is waar goed voetbal inzit, maar die ook laten voetballen en ruimte weg geven. Aanvoerder Ron sprak voor de wedstrijd, tijdens zijn motivatiespeech, nog lovende woorden over hoe stabiel met name de verdediging de afgelopen periode staat en dat we vooral vanuit deze organisatie  moesten gaan spelen. Extra mooie toevoeging deze dag was de terugkeer van Danny, die na 1 jaar en 9 maanden zijn rentree mocht maken voor de Blauw Zwarten. Op het mooie grasveld 1, waar voor de wedstrijd helaas net iets te veel regen was gevallen, mocht er om 13:45 uur worden afgetrapt.

VVOR begon met veel balbezit, maar het tempo was veel te laag. Toch creëerde de veteranen van de Venhoeve al snel een grote kans op de 0-1, na een prima solo van Kaan. Hij passeerde met een prima slalom een aantal man, maar ging in de eindfase voor eigen succes, waar afleggen een betere optie leek te zijn. RCL leek niet onder de indruk en wist al vrij snel een man meer situatie te creëren, vooral vanuit het middenveld. Hierdoor konden ze gevaarlijk opstomen, dwars door de as van het veld. Een voorzet vanaf links werd op rand 16 weggetikt, maar een inlopende RCL speler nam de bal vol op de pantoffel en raakte daarbij een VVOR speler. Hierdoor verdween de eerste de beste bal op doel, onhoudbaar in de hoek. Er stonden amper 5 minuten op de klok. 1-0.

VVOR schrok hier niet bepaald van wakker, want na het nemen van de aftrap werd de bal vrij snel ingeleverd en zocht RCL de diepte. Door onoplettendheid achterin viel de bal achter de verdediging, waar de aanvaller van RCL sneller anticipeerde dan de verdediging van VVOR. Vrij voor de keeper mocht er ingeschoten worden en was het binnen 10 minuten ook al 2-0 voor de thuisclub. Een dramatisch slecht begin van de Blauw Zwarten. Daardoor begon het grote geouwehoer van alle kanten. De voorhoede had commentaar op de achterhoede, de achterhoede op het middenveld, het middenveld op de bank en de bank op de voorhoede. U kunt zich voorstellen dat dit niet bepaald ten goede van het spel ging. Toch wist VVOR vrij onverwachts de aansluitingstreffer te maken, toen wederom Kaan goed door ging vanaf de zijkant en ditmaal wel de bal afgaf. Daardoor kon er vrij ingeschoten worden voor de 2-1.

VVOR leek terug te zijn in de wedstrijd, maar zo snel als dat de marge terug werd gebracht naar 1 doelpunt, zo snel stond hij weer op 2. Na een doorbraak aan de rechterkant werd de bal door de RCL aanvaller eigenlijk vrij matig voor gegeven. Er was alle tijd en ruimte om de bal op rand 16 weg te peren, maar Onno liet zich verrassen en werd alsnog ingehaald door een RCL speler, die daardoor simpel de 3-1 binnen kon werken. VVOR was verdedigend geen schim van wat ze in de voorgaande potjes hadden laten zien, maar wisten wonder boven wonder zich voor de rust nog één maal op te richten en de 3-2 binnen te schieten. Wederom via een bal die vanaf de achterlijn goed werd teruggelegd. Herman en Hans waren de heren die goed positie kozen en de VVOR doelpunten in de eerste helft voor hun rekening namen.

RCL was sterker aan de bal, doordat het positiespel van VVOR met name het eerste half uur niet goed was. Maar er was zoals voorspeld ook veel ruimte om zelf te voetballen. RCL zat er wel vaak collectief fel op, wat in 1 situatie tot een gele of misschien wel rode kaart had moeten leiden. Danny kapte in een van zijn eerste acties behendig een man uit en speelde de bal door, maar bleef wat haken in het drassige stukje veld langs de zijlijn. De ietwat opgefokte nummer 3 van de tegenpartij liep hierdoor vol tegen het vaststaande been van Danny aan, waarbij hij schreeuwde dat hij werd na geschopt. De scheidsrechter floot hier terecht niet voor, waardoor de nu nog bozere nummer 3 voor eigen rechter ging spelen. Wat er volgde zagen de meeste spelers al van mijlen ver aankomen. De “beste” man trok een sprint en ging vol op de eerste de beste VVOR speler met bal af. Dit was op dat moment Kaan, die met een werkelijk schandalige overtreding onderuit werd gemaaid. Hierdoor ontstond een opstootje, maar de scheidsrechter verzuimde een kaart te trekken en waarschuwde nota bene alleen Kaan, dat hij weg gestuurd zou worden als hij op wraak uit was……Afijn…… met een stand van 3-2 werd de thee opgezocht.

Tijdens de thee werd er een oproep gedaan voor meer vechtlust en teamspirit. Dit resulteerde al heel snel voor een vrije trap voor RCL na nog geen 5 minuten in de tweede helft. De bal lag op een meter of 25 van het doel, waarbij de RCL speler met een prima trap voornemens was om in 1x te gaan schieten. Er werd echter niet op de plus minus 10 verzoeken ingegaan om voor de bal plaats te nemen, waardoor de speler van RCL vrij kon schieten. Het harde schot wat ook nog aardig dwarrelde, werd maar half verwerkt door Pascal. Een aanvaller van RCL, die in tegenstelling tot een aantal VVOR verdedigers wel anticipeerde op de afvallende bal, kon de rebound zo vrij als een vogel intikken voor de 4-2.

Toch leek VVOR geloof te blijven houden op een goed resultaat en ging feller en sneller spelen. Dat keepen lang zo makkelijk nog niet is, liet de doelman van RCL, in navolging van de matig verwerkte vrije trap door Pascal, nogmaals zien. Na een voorzet van de linkerkant ging de doelman finaal onder de bal door, waardoor Kaan bij de tweede paal vrij binnen kon schieten en de marge weer op 1 kon zetten. 4-3…. en nog voldoende tijd voor een resultaat. RCL ging iets meer op de counter anticiperen, maar wist er een aantal maal gevaarlijk uit te komen. De heren uit Leiderdorp wisten elkaar een aantal maal goed te vinden, maar VVOR verdedigde beter als voor rust. Extra zuur was het daarom dat bij een corner van RCL de bal via de heup van Han op de punt van de schoen van Herman kwam, in de voeten van een vrijstaande RCL speler, die weer zo vrij als een vogel mocht inschieten voor de 5-3. Om moedeloos van te worden.

Maar dat werd VVOR nog niet en ging meer va-banque spelen. Herman reageerde ongeveer 15 minuten voor tijd super snel op een slechte terugspeelbal van RCL en wist na een aantal prima bewegingen de 5-4 binnen te schieten. Weer kwam VVOR terug tot 1 doelpunt verschil. Even leek RCL de voorsprong weer naar 2 te brengen, met een vlammend en geplaatst schot, maar Pascal maakte zijn eerdere fout goed door de bal met een mooie zweefduik uit de uiterste hoek te tikken. De spanning bleef in de wedstrijd….

Hans kreeg een enorme kans op de gelijkmaker, maar miste van dichtbij. Ook Herman had tegen het einde de gelijkmaker op het hoofd, maar Ron luisterde niet naar zijn aanwijzingen om de bal te laten gaan, en zette zelf vanuit een lastigere positie zijn hoofd tegen de bal, waardoor deze voorlangs ging. De scheidsrechter voelde ook dat de gelijkmaker in de lucht hing en besloot daardoor om 5 minuten eerder af te fluiten. Hij zei zelf dat hij langer had door laten spelen, maar was waarschijnlijk wat van slag door de Marokkaanse zomertijd……….

Zo verloren de oude helden uit Rotterdam Oost nogal onnodig en verliezen daarmee de aansluiting met de bovenste plaatsen. Volgende week mogen ze de heren van Alphia ontvangen, om er voor te zorgen dat het gat met de onderste regionen geslagen kan worden.