Verslag 15-12-2018: DSVP Ve1 – VVOR Ve1. Uitslag 4-2

Net niet……
Dat is de omschrijving die bij vrijwel alle wedstrijden van de eerste seizoenshelft past. Veel wedstrijden werden verloren, maar een groot aantal daarvan met het minimale verschil. 1-2, 4-5, 3-4. Ook in de 3 wedstrijden waarin gelijk werd gespeelt, hadden de heren de grotere kansen om te winnen. Maar wanneer je eenmaal in de hoek zit waar de klappen vallen, dan valt dat balletje met grotere regelmaat de verkeerde kant op.

Tegen hoogvlieger DSVP uit Pijnacker, waar vorig seizoen in de beker met maar liefst 9-1 van verloren werd, mochten de veteranen nog één maal voor de winterstop proberen om het dit maal (net) wel te laten worden en het de goede kant op te laten vallen.

Wederom een lastige kluif dus, tegen een tegenstander die meegaat in de trend van deze competitie, namelijk een speler opstellen die een eindje onder de veteraan gerechtige leeftijd zit. Laten we het maar als compliment opvatten, dat ondanks de plaats op de ranglijst de oude heren uit Rotterdam Oost schijnbaar nog altijd gevreesd worden.

De blauw zwarten gingen geweldig van start en al in de 2e minuut, voordat DSVP ook maar enigszins in de buurt van het VVOR doel was geweest, lag de 0-1 al in het net. Via de linkerflank gaf Ewoud een prima voorzet, die door Herman met het hoofd goed verlengt werd. Martin kon op de rand zestien prima controleren en wist ook nog eens het overzicht te bewaren. Hij wist de bal netjes af te leggen op de instormende Jeff, die met een droge schuiver de openingstreffer wist binnen te werken. Prima doelpunt en een verdiende voorsprong. 0-1

Maar zoals eerder gezegd, als je eenmaal in de hoek zit waar de klappen vallen, dan valt het balletje met regelmaat ook de verkeerde kant op. Zo ook nu, want in minuut 4 kreeg VVOR een strafschop tegen, terwijl de thuisploeg nog altijd niet gevaarlijk was geweest voor het doel van VVOR. De strafschop kwam voort uit en ingooi, op een meter of vijf van de achterlijn. De man die de bal in de voeten gegooid kreeg stond op de lijn van de zijkant van het strafschopgebied, met zijn rug naar het doel. Hij was totaal nog niet in een gevaarlijke positie en kon hooguit de bal kaatsen. Toch liet hij zich gewillig vallen toen hij contact voelde, waardoor de scheids naar de stip wees. De 1-1 die vanuit de strafschop volgde, was het eerste schot op doel van de thuisploeg. VVOR baalde, maar bleef goed voetballen en redelijk vlot combineren. Herman en Martin bleken goede aanspeelpunten te zijn en Ewoud en Stefan wisten op de flanken een aantal maal de diepte te vinden. Nog voor het kwartier werd Stefan aan de rechterflank weg gestuurd. Hij stoomde op een de zijlijn en zag Marcel in het midden in komen lopen. Stefan legde de bal precies op maat terug en Marcel plaatste de bal met een bekeken schot binnenkant voet over de doelman. 1-2.

Maar ook nu was de vreugde weer van korte duur. De thuisploeg zocht steeds meer de aanval, met name via de veel te jongen middenvelder. Bij een pass vanuit het midden naar de rechterflank van DSVP, verkeek Ron zich op de ingespeelde bal, waardoor de flankspeler vrij op Mark af kon komen. Deze legde prima terug, waarna de 2-2 in de 17e minuut in het mandje lag. Beide teams kregen voor de rust nog wat kansen, maar de 2-2 werd meegenomen tot aan de thee.

Aan vechtlust ontbrak het in elk geval niet deze eerste helft en dit was wat VVOR de tweede helft ook weer wilde laten zien. Van de kou zouden beide teams de 2e helft last hebben, van de inmiddels opgestoken wind slechts 1 team. Dit was helaas in het nadeel van VVOR….. Er werden mannelijke duellen uitgevochten in het begin van de tweede helft, die in flink wat gevallen zowaar werden gewonnen de blauw zwarten. De thuisploeg was voetballend wel beter en had letterlijk en figuurlijk nu meer de wind in de rug. De voorwaartsen uit Rotterdam Oost werden steeds moeilijker gevonden en de thuisploeg ging opportunistischer spelen. Vanuit een voorzet vanaf de rechterflank van de thuisploeg, kon de grote, sterke, fitte, nog altijd veel te jonge middenvelder, zo vrij als een vogel inkoppen. 3-2.

VVOR probeerde het nog wel, maar kwam nog maar sporadisch bij het doel van DSVP. Vanuit een spaarzame vlotte aanval werd Stefan helemaal vrij voor de keeper gezet, rechts van het doel. Stefan koos ervoor om de bal vanaf rand 16 met een boogbal over de uitlopende keeper heen te plaatsen, waar aannemen en doorlopen mogelijk voor een grotere kans had gezorgd. De boogbal miste vaart en had een te grote hoogte. Hierdoor was de keeper op tijd weer terug om de bal voor de doellijn uit de lucht te plukken.

Niet veel later gooide de thuisploeg de wedstrijd in het slot door vanaf een meter of 18 de bal onder de op dat moment onfortuinlijke Mark heen te plaatsen. 4-2. Mark keepte verder een prima wedstrijd en pakte in het vervolg van de wedstrijd nog een aantal knappe ballen, maar dit soort vervelende momenten zijn altijd hel voor een doelman, zo heeft de redactie vanuit een zeer betrouwbare bron begrepen. Ron leek het slot van de wedstrijd nog even spannend te maken, door tussen 2 man in die duwde en trokken, de 4-3 binnen de koppen. Tot grote verrassing van alles dat blauw en zwart was keurde de scheidsrechter de aansluitingstreffer af, omdat hij tussen al het geduw en getrek van de DSVP defensie ook een duw van Ron had waargenomen. Geen 4-3 dus en geen spannend einde.

VVOR werkte zich wel de spreekwoordelijke ballen uit de broek, maar ook deze vielen in deze laatste 2018 wedstrijd de verkeerde kant op.

De mannen van de Venhoeve weten wat hen te doen staat in 2019. Knokken om degradatie af te wenden.

Voor nu alvast fijne kerstdagen en een gezond, gelukkig en sportief 2019.