Verslag 9-2-2019: VVOR Ve1 – Forum Sport Ve1 Uitslag 2-2.

De tweede helft van het seizoen mocht op deze winderige zaterdagmiddag worden hervat met een thuiswedstrijd tegen de heren van Forum Sport. Dit was ook de seizoen opener, waarin het eindresultaat een boeiende 0-0 was. De mannen van de Venhoeve weten wat hen te doen staat in de 2e helft van het seizoen, want met slechts 6 punten uit 10 partijen, staan ze op de 10e plek. Het wordt dus erop of eronder in de strijd tegen degradatie.

De afspraak vooraf was om de eerste 10 minuten vol druk te zetten, omdat met name in de heenwedstrijd bleek dat de achterhoede van Forum Sport daardoor nogal eens van slag kon raken. Aanvoerder Ron koos bewust om te beginnen met de wind tegen, zodat we in de tweede helft indien nodig, wat makkelijker de bal naar voren en in de diepte konden krijgen.
De opdracht leek duidelijk en werd zeker in de beginfase goed uitgevoerd. VVOR liet de bal goed rond gaan en combineerde snel. Er werd door de verdediging en de verdedigende middenvelder kort op de man gedekt en de aanvallers en flankspelers wisten elkaar goed te vinden met korte combinaties over de grond. Dit resulteerde al snel in een paar gevaarlijke situaties voor het doel van de gasten, die het eerste kwartier nauwelijks gevaarlijk wisten te worden voor het doel van de blauw zwarten.

Na ongeveer een kwartier wist VVOR weer een vlotte combinatie op te zetten die via Hans bij Martin belandde. Martin zag op zijn beurt Jeff door het midden inlopen en zette met een prima steekpass Jeff vrij voor de keeper. Jeff twijfelde geen moment en schoof de bal beheerst onder de doelman door voor de verdiende 1-0.
Forum Sport leek wat verrast door de aanvalsdrift van VVOR en was het organisatorisch even helemaal kwijt. De defensie vertoonde meer gaten dan een gemiddelde Edammer kaas, wat er nog voor het half uur voor zorgde dat Hans tot 2 maal toe een enorme kans kreeg op het tweede doelpunt. Hans werd alleen op de keeper afgestuurd, maar schoot tot tweemaal toe tegen de beste man aan.

Forum Sport leek wakker geschud een schoof een man door naar het middenveld om daar een overtal te creëren. Tevens gingen ze meer en beter gebruik maken van de wind in de rug en daarbij dus het zoeken van de diepte. Dit, in combinatie met de halfuur wissels van de thuisploeg, zorgde voor een nieuw spelbeeld. Forum Sport kwam met regelmaat door via de flanken en zocht de voorzet, die door de wind meer vaart mee kregen. Een flinke dekkingsfout leidde de 1-1 in. Een vrijetrap vanaf de rechterflank van Forum Sport werd richting de zestien gepompt. Onno dekte echter voor de man ipv erachter, waarna de bal over hem heen viel. De aanvaller van Forum Sport kon helemaal vrij op een meter of 12 van het doel aannemen en een hoek uitkiezen. Beheerst wist hij de bal in de hoek te plaatsen voor de gelijkmaker.

Niet veel later kreeg de bewegelijke spits van de bezoekers enorm veel ruimte op hun linker flank. Er werd niet kort en fel gedekt, waardoor de spits vanaf rand 16 vrij mocht uithalen en de bal, gevangen door de wind, in de verre bovenhoek plaatste voor de verrassende 1-2. Met deze domper gingen de oude vedette de kleedkamer in.

De tegenslag was voelbaar en zichtbaar, maar er werd ook snel duidelijk dat er van dit Forum Sport niet verloren hoefde te worden, wanneer de mouwen weer eens ouderwets opgerold zouden worden. Met de wind in de rug en wat omzettingen binnen het team ging VVOR op jacht naar de gelijkmaker.
Deze aanvalsdrift ging er ook voor zorgen dat er ruimtes moesten worden weggegeven, dus er moest scherp verdedigd worden. VVOR startte wat moeizaam en met name Herman leek nog wat voetbalplaatjes aan zijn schoenen te hebben, want tot zijn eigen ergernis lukte er maar weinig bij de voormalig voorzitter, tegenwoordig hoofd Panini plaatjes.
Maar VVOR wist zich snel te herpakken. Vooral Kaan zorgde voor de broodnodige meters en schroomde ook het meeverdedigen niet. VVOR wist steeds vaker de aanval te vinden en Ron schoof met regelmaat door als extra spits. Vanuit een goede voorzet wist de aanvoerder de verdiende 2-2 binnen te knikken.

Er was nog tijd en ruimte voor meer, maar zoals eerder gezegd kwam hierdoor ook ruimte in de defensie van VVOR. Jeff was dichtbij de 3-2, maar de doelman tikte de bal op de lat. Die zelfde Jeff wist de doelman aan de rechterkant van de 16 voorbij te spelen en terug te leggen op Kaan, die helaas te weinig tijd en ruimte had en daardoor naast schoot. Hans werd met een splijtende pass door het midden alleen op de doelman afgestuurd, maar werd na ongeveer 5 meter op gruwelijke wijze neergehaald door een kunstgras mol en stortte uit het niets ter aarde. Remco deed nog bijna een duit in het zakje door net over de middenlijn de bal weg te roeien. De bal werd door de wind gedragen en verdween net over de kruising.
Forum Sport werd ook nog een aantal maal gevaarlijk. Ze hielden het veld goed breed en verschenen een aantal maal dreigend in de 16 meter.
Door vlot combinatie voetbal creëerden de bezoekers nog een aantal goede kansen. Han, Ron, Remco, Paul en later de weer ingevallen Danny, zaten strak op hun man en wisten menig aanval vroegtijdig in de kiem te smoren. Voor die paar keer dat Forum Sport er toch door kwam stond Pascal een aantal maal op de goede plek. Met name een volley met een stuit van een kleine vijf meter, wist Pascal nog knap onder de lat vandaan te werken en tot corner te tikken.
Uiteindelijk eindigde deze leuke, sportieve en spannende pot met een 2-2 gelijkspel.

Hiermee blijft VVOR voorlopig op de 10e plaats staan. De komende 2 wedstrijden worden van groot belang, daar de nummer 2 DSVP op bezoek komt, gevolgd door een reis naar de koploper Quick Steps. Zeker 1 stunt lijkt noodzakelijk, willen de mannen in het blauw en zwart weer wat omhoog kunnen kijken.