WFB-derby van Oost Rotterdam

Sinds anderhalf jaar zijn bij VVOR iedere donderdagochtend rond de tien ‘knasse knarren’ bezig zich te bekwamen in het zogeheten Walking Football (WFB).
De training van ruim een uur wordt begonnen met twee rondjes rond het veld, enige rek- en strekoefeningen en enkele gevarieerde opdrachten met de bal. Vervolgens wordt er onderling een partijtje gespeeld. De WFB-spelregels zijn daarbij leidend, met als belangrijkste twee: niet rennen en de bal niet boven heuphoogte laten komen. Voorafgaand en ná de training wordt er onder het genot van een kopje koffie met koek gezamenlijk bijgepraat over van alles en nog wat, maar veelal over voetbal.

Soms doet VVOR WFB mee aan een toernooi of wordt er een wedstrijd gespeeld tegen een andere vereniging. Afgelopen donderdag waren tien WFB’ers van vv Hillegersberg te gast op ons eigen sportcomplex. Na een gezamenlijke warming-up ging de derby van Oost Rotterdam van start. Om alle spelers mee te laten doen werd daarbij gezondigd tegen de regel dat de WFB-teams slechts zes man in het veld hebben staan. Mogelijk kwam het daardoor dat VVOR zich vooral in de eerste helft sterk liet verrassen door de 60-plussers van Hillegersberg. Ruststand 2-10! In de tweede helft herstelden de mannen van VVOR zich enigszins: eindstand 4-14.

Het was een sportieve pot voetbal met na afloop lekkere VVOR koffie in de kantine. Zoals altijd trouw gezet door onze kantine- en terreinbeheerders, waarvoor dank. Speciale hulde verdient onze WFB’er Paul van Wijk, die de smakelijke broodjes worst en kroket als lunch had verzorgd.
Binnen een aantal weken vindt de return plaats. Hopelijk wordt die net zo gezellig met een wat gunstiger uitslag voor VVOR.