Verslag 9-3-2019. VVOR Ve1 – DSVP Ve1. Uitslag: 6-2

Na een aantal weken niet gespeeld te hebben, maar de voorgaande woensdag wel goed getraind te hebben met maar liefst 22 man, mochten de blauw zwarten titelkandidaat DSVP ontvangen. Op bezoek in Pijnacker bleek dat DSVP een zeer goed voetballend team had, aangestuurd door een wellicht iets te jonge, sterke middenvelder. Hoewel de heren uit Pijnacker met een aardig grote selectie was afgereisd naar Rotterdam Oost, de verreweg best (jonge) man van de heenwedstrijd was niet van de partij. Hierdoor zou er zomaar een mogelijkheid tot een stunt kunnen zijn, mits VVOR als collectief wist te spelen en ouderwets wilde knokken.

Het gemis van de uitblinkende middenvelder werd al erg snel duidelijk en scheelde qua voetbalkwaliteit voor de bezoekers een slok op een borrel. VVOR had vanaf minuut 1 een redelijk veld overwicht. De bal ging goed rond, de centrale middenvelders Alex en Jeff maakte erg veel meters, waardoor Hans en Herman goed ingespeeld konden worden. Ook de flanken werden goed breed gehouden. Ook had VVOR de wind ietwat in de rug, waardoor de diepte met regelmaat goed gevonden werd. Dit resulteerde al vrij vlot in de 1-0 voor de helden van de Venhoeve.

Vanuit een prima voorzet vanaf de linker flank, wist Hans de bal met het hoofd prima binnen te koppen voor de verdiende openingstreffer.
DSVP zette hier niet al teveel tegenover. Al lieten ze de bal best redelijk rond gaan, tot echt grote kansen leidde dit zeker het eerste kwartier niet. Zo nu een dan kwamen ze redelijk door via de zijkanten, maar de voorzetten miste precisie of waren een prooi voor de keeper. VVOR bleef wel de aanval zoeken en nog voor het half uur wist Ron uit een corner boven iedereen uit te torenen en snoeihard binnen te knikken voor de 2-0. Herman miste nog een enorme kans op de 3-0 door van dichtbij voor een leeg doel op de lat te koppen. Op het halfuur werden er 5 wissels doorgevoerd, waardoor de organisatie even weg leek te zijn. DSVP leek wat gevaarlijker te worden, maar wist niet 1x een schot tussen de palen te produceren. De ingevallen Martin bracht wat meer rust in het spel van VVOR, door na een rappe uitbraak de 3-0 binnen te schieten met wat hulp van de doelman. VVOR leek op rozen te zitten. Helaas zorgde een moment van verslapping bij de thuisploeg niet ver voor rust toch voor een tegentreffer. Bij een ingooi aan de linkerflank van VVOR voor DSVP, kreeg de rechtsbuiten van de bezoekers erg veel tijd een ruimte voor een voorzet. Deze ging hard voor het doel langs, waar Pascal er niet aan kwam en er bij de 2e paal een opgekomen DSVP speler vogelvrij kon inkoppen voor de 3-1. Toch een kleine tegenvaller in een verder prima 1e helft.

In de rust werd aangegeven dat er scherp gestart moest worden, omdat de bezoekers zeer waarschijnlijk nu druk gingen zetten op jacht naar de aansluitingstreffer. Zeker nu zij de wind in de rug hadden. Vanaf de aftrap leek DSVP inderdaad opportunistischer te gaan spelen met lange ballen in de diepte. Dit leidde al binnen een minuut voor een bal in de diepte die uiteindelijk niets opleverde voor de mannen uit Pijnacker. Tot grote vreugde van alles wat zwart en blauw was, resulteerde de eerste de beste tegenaanval wel voor een doelpunt. Na een prima combinatie via links, kon Han vrij het strafschopgebied binnen lopen en uithalen. Hij was echter niet zelfzuchtig en plaatste de bal breed naar de instormende Sjoerd, die vrij de 4-1 binnen kon werken.

Het verzet leek nu echt gebroken voor DSVP. Ze probeerde het nog wel, maar er lukte niet veel meer. Slechts 1 afstandsschot, dat via de lat over ging. VVOR bleef aandringen en ging op jacht naar meer. Ron wist door het midden op te stomen en met een goede steekbal Jeff ruimte te geven voor een goede voorzet. Deze werd door Hans netjes binnen gewerkt voor de 5-1. Een ongekende luxe, maar bovenal zeer verdiend. DSVP liep zich steeds vast op het centrale blok, wat bestond uit Danny en Ron, met Cor daar vlak voor. Zo’n 10 minuten voor tijd mocht DSVP op rand 16 wel aanleggen voor een vrije trap. De bal werd niet al te hard richting verre hoek gestuurd en leek een makkelijke prooi voor Pascal. Cor zette toch nog een teen tegen de bal, waardoor deze tergend langzaam naar de andere hoek ging, maar gelukkig net naast verdween. Vanuit de corner die volgde viel wat ongelukkig de 5-2. Pascal werd door de ingevallen boomlange spits aan zijn arm getrokken, waardoor bewegen erg lastig werd. Hierdoor kon de afdraaiende bal richting doel geschoten worden, waar hij via de edele delen van Eelco net over de lijn belandde voor een pijnlijk troostdoelpunt. Eelco had een prima “bal” controle, maar helaas voir hem niet de juiste bal. Eelco zakte nog even in elkaar na dit klote moment, maar claimde later wel het (eigen) doelpunt. Veel troost zat er voor DSVP echter niet in het doelpunt, want vlak voor tijd wist Hans na een prima voorzet goed te controleren en op doel te vuren. De keeper wist de bal maar half weg te slaan, recht voor de voeten van de ingelopen Herman. Die wist dit buitenkansje wel te verzilveren voor de welverdiende 6-2.

Eindelijk lieten de mannen van de Venhoeve weer eens zien waartoe ze in staat zijn, wanneer ze als team knokken en durven voetballen.
Volgende week op bezoek bij de koploper voor wie weet nog een stunt. De één na laatste plaats is door deze zege in elk geval voor even ingeruild voor een iets meer comfortabele 7e plek.