Verslag 16-03-2019: Quick Steps Ve1 – VVOR Ve1. Uitslag: 3-3

Met de eclatante overwinning van voorgaande week nog in de benen, mocht er op deze stormachtige zaterdag worden afgereisd naar Den Haag, voor het treffen met koploper Quick Steps. De uitslag, maar vooral het voetbal wat op de mat gelegd werd tegen DSVP, zorgde er voor dat er veel vertrouwen was bij de mannen uit Rotterdam Oost. Daarbij opgeteld de thuiswedstrijd tegen de koploper, waarin VVOR het Quick Steps 85 minuten lang behoorlijk lastig wist te maken, maakte dat er geloof was in een nieuwe stunt. Grote handicap deze middag zou de enorme wind zijn die, tussen de huizenblokken waardoor Quick Steps wordt omringt, met een enorme gang over de velden heen raasde. VVOR wist dat het door de combinatie van wind en een goed voetballende koploper, een zware middag tegemoet kon zien.

Dat het aanpoten werd bleek al vroeg in de wedstrijd. Quick Steps hadden het beste van het spel en verreweg het meeste balbezit. Zeker in het eerste kwartier van de wedstrijd. Al vroeg wist Quick Steps van een meter of 18 een behoorlijke schuiver te creëren, die door Pascal in 2 instanties onschadelijk kon worden gemaakt. VVOR wist hier maar weinig tegenover te zetten en hadden moeite om zich onder de druk van de sterke thuisploeg uit te spelen. Ook de diepte vinden was met regelmaat lastig, omdat de krachtige storm die vanaf de zijkant iets schuin over het veld kwam, de bal vaak deed afremmen en dood uit de lucht liet vallen.
VVOR had veel moeite met het anticiperen op de hoge ballen, waarbij de meeste duels gewonnen werden door de flinke Haagse heren. Echter had de wind ook nadelen voor de thuisploeg, die hierdoor de bal frequent te hard in de diepte speelde of enorme afzwaaiers creëerden.

Na een minuut of 20 leek VVOR de schroom wat meer van zich af te schudden en ging beter combineren. Er werd geprobeerd door kort over de grond te spelen er snel uit te komen. Dit lukte steeds beter een VVOR schoof steeds iets verder naar voren. Na een aantal van deze combinaties die in de kiem werden gesmoord, wist Jeffrey met een prima bal Kaan weg te sturen. Kaan sneed met een rappe actie vanaf links het strafschopgebied binnen en schoot de bal netjes achter de uitkomende doelman voor de verrassende 0-1.
Quick Steps leek een beetje verrast door de achterstand en was het organisatorisch een beetje kwijt. Hierdoor kwam er meer ruimte voor de mannen in het blauw en zwart. Kaan maakte voorin enorm veel meters, waardoor Alex en Jeff iets meer ruimte in het midden kregen. Ron schoof bij vlagen door naar het middenveld en Herman wist de bal een aantal maal goed vast te houden, waardoor de flanken bij konden sluiten. Na aangeven van wederom Jeffrey kon Kaan weer alleen op de keeper af. Kaan bewaarde de rust en tikte de bal ook deze keer bekeken langs de doelman voor de verdiende 0-2.

Dit leek voor de gedesillusioneerde thuisploeg het startschot voor een fysieke pot. Er werden al mannelijke duels uitgevochten die van beide kanten op en soms over het randje waren, maar daar werd nog even een schepje bovenop gedaan. Daarbij kwam dat de leidsman consequent (en ook terecht) voor de overtredingen op de thuisploeg floot, maar dit zo nu en dan “vergat” wanneer er een aanslag op een speler van VVOR werd gepleegd. Dit zorgde ervoor dat de thuisploeg in de laatste 10 minuten van de 1e helft een stuk gevaarlijker werd.

De eerste levensgrote kans kwam er vanuit een vrije trap die de thuisploeg kreeg toegekend. Op 17 meter, vanuit VVOR oogpunt links van het midden, mocht Quick Steps aanleggen. De bal werd met een flinke vaart over de muur geplaatst en draaide richting hoek. Alles wat Quick Steps was hief de handen al in de lucht om te juichen, maar Pascal wist met een katachtige reflex het bijna zeker zijnde doelpunt uit het doel te tikken. Vanuit één van de laatste acties van de eerste helft wist de thuisploeg dan toch de aansluitingstreffer te creëren. Een voorzet vanaf de rechterkant van de thuisploeg leek veel te hard te zijn en voorlangs te gaan. Echter stak de vervelende wind vanaf de andere kant net op dat moment de kop op, waardoor de bal net iets voorbij de penaltystip uit de lucht kwam vallen. Zowel Cor als Pascal waren iets verrast door deze plotselinge manoeuvre van de bal. Cor kon de bal maar half raken, waardoor de thuisploeg kon uithalen vanaf een meter of 11. Via o.a. Cahit en de hand van Pascal verdween de bal iets naar de zijkant van het strafschopgebied, maar geen van de VVOR verdedigers kon nog voorkomen dat de vrijstaande buitenspeler van de thuisploeg met een boog de bal in de verre hoek plaatste voor de aansluiting. 1-2, niet veel later gevolgd door het rustsignaal. VVOR wist nu dat ze zich op konden gaan maken voor pittige 2e helft, waarin de thuisploeg ging komen. Onno, Ewoud en Kaan hadden inmiddels om verschillende redenen het strijdperk al moeten verlaten. Met name Kaan was letterlijk uit de wedstrijd geschopt.

De gemoederen zouden in de 2e helft alleen maar meer op gaan lopen, omdat de vriendelijke heren uit de Hofstad niet gewend zijn aan het achter staan in eigen huis. Er werd dan ook meer voetballend, maar ook fysiek vermogen ingezet door de thuisploeg in de 2e helft. Ook het verbale (on)vermogen nam steeds meer toe, waarbij ook dodelijk ziektes met regelmaat met een Haagse tongval te horen waren. VVOR werd op alle manieren achteruit gedreven en had net als in begin 1e helft moeite zich eronderuit te voetballen. De thuisploeg had weer het meeste balbezit en werd voetballend en fysiek steeds dreigender. Dit resulteerde na een minuut of 20 in een ongelukkige gelijkmaker. Een voorzet werd met het hoofd nog net aangeraakt door Paul, waardoor Ron de bal miste, een Quick Step speler hem juist wel kon toucheren en via de knieën van Stefan in de verre hoek kon laten verdwijnen. 2-2.
Direct werd de bal uit het doel gehaald, want er was nog veel tijd voor de thuisploeg om er een overwinning uit te slepen. De thuisploeg kreeg een enorme kans op de voorsprong, maar de van dichtbij vrij in geknalde zwabberbal werd, met een wederom flitsende redding, door Pascal over de lat getikt.
De thuisploeg bleef drukken en aanzetten, maar VVOR wist zo nu en dan er nog uit te komen. Bij 1 van die uitvallen kreeg VVOR een vrije trap op een flinke afstand van het doel, links vanuit het midden. Ron had al gezien dat de doelman van de thuisploeg niet in al te beste doen was en had daarnaast de nog altijd vervelend aanwezige wind ingecalculeerd in zijn voordeel.
Met een enorme pegel plaatste Ron de bal vanaf grote afstand in de verre hoek, achter de kansloze doelman, voor de 2-3.
Met nog een klein kwartier te gaan zette de thuisploeg nog maar eens de druk erop. Ze werden steeds onaangenamer en irriteerde zich met name aan Ron die fysiek zijn mannetje stond. Wat droevig gedrag dat niet op het voetbalveld en ook niet bij de veteranen leeftijd past werd ingezet en een aantal opstootjes zorgde voor het nodige oponthoud. Wederom vlogen de ziektes over het veld, maar de scheidsrechter vond het niet nodig om in te grijpen. Alleen het toevoegen van veel extra tijd vanwege tijdrekken had zijn prioriteit. De mannen van de Venhoeve knokten voor wat ze waard waren, maar konden niet voorkomen dat de thuisploeg toch gelijk maakte in de extra tijd. Cor kreeg een kegel van de grote, sterke rechtsbuiten waardoor hij vrij door kon lopen. Uiteraard liet de scheids doorgaan en werd na te slap ingrijpen van VVOR en wat flipperkast voetbal de 3-3 van dichtbij knap ingeschoten.

Vanwege de ruime extra tijd kreeg de thuisploeg nog 2 aardige kansen op de overwinning, maar ook bij deze pogingen vonden ze de doelman op hun weg. Uiteindelijk eindigde de tumultueuze pot in een terecht gelijkspel voor beide partijen. Al is de nasmaak toch iets zuur, vanwege de late gelijkmaker. Door een knappe overwinning en een goed gelijkspel is er weer wat lucht voor de heren in het blauw en zwart.

Volgende week een semi avond partij tegen de buren van PKC. Aftrap om 16:00 uur. Zaak voor de helden van weleer om de ingeslagen weg voort te zetten.