Verslag 23-03-2019: VVOR Ve1 – PKC ’86 Ve1. Uitslag: 4-4

De derby van het Lage Land stond op het schema voor deze mooie voetbalzaterdag. In de strijd om de Prinsenlaan stond VVOR vandaag tegenover de overburen van PKC. De blauw zwarten hadden nog iets recht te zetten tegen deze heren, daar de heen wedstrijd in een waar debacle eindigde en de mannen van de Venhoeve in de meest dramatische wedstrijd van dit seizoen, met 7-2 op de broek kregen. VVOR wilde de goede flow van afgelopen weken voortzetten en kreeg de mogelijkheid om bij een overwinning definitief afstand te nemen van de onderste plaatsen. Met een wat magere selectie trad the black and blue army aan tegen een PKC dat hier en daar een verjongingskuurtje achter de rug had. De thuisploeg was al in de wetenschap dat er een aantal rappe heren bij de bezoekers liepen, die met name op het middenveld en in de voorhoede speelden. Ook was bekend dat PKC verdedigend nog wel eens een gaatje konden laten vallen.

En dit werd al snel in de wedstrijd duidelijk. Het voetballende gedeelte van de bezoekers zat in eerste instantie niet achterin bij de heren van PKC en VVOR wist dan ook in korte tijd een aantal grote kansen te creëren. Helaas was het in de eerste paar minuten tot drie maal toe Hans die deze levensgrote kansen niet om wist te zetten in doelpunten.
De bezoekers van de overkant legde wel de nodige strijd in de wedstrijd, waar het bij de thuisploeg zo nu en dan aan ontbrak. Ook speelde ze met lef en risico naar voren en overliepen zo nu en dan het middenveld van VVOR. Toch was het de thuisploeg die de score wist te openen via uitgerekend Hans, die tot op dan niet heel gelukkig was aan de bal. Hans wist de aangegeven bal iets vanaf links achter de doelman te schuiven voor de verdiende 1-0.

De bezoekers leken ondanks de weggegeven kansen en het tegendoelpunt nog altijd vast te willen houden en frivool en aanvallend voetbal en creëerde daarmee ook steeds meer gevaar. Doordat de blauw zwarten positioneel niet altijd goed stonden en er een aantal heren van PKC toch best aardig konden voetballen, nam de druk op het doel toe. Met een prima individuele actie en een even zo goed afstandsschot, krulde de aanvoerder van PKC de bal vanaf rand zestien in de verre bovenhoek voor een mooie gelijkmaker. 1-1. VVOR wist dat als het zou blijven voetballen, de kansen vanzelf weer zouden komen en kozen ondanks de tegenvaller van de gelijkmaker toch weer snel de aanval. De verdediging van PKC kwam af en toe wat stuntelig over en spreidde dit vooral tentoon bij de snel volgende 2-1. Vanuit een doeltrap voor PKC kreeg Hans de bal zomaar in zijn voeten gespeeld. De defensie van de gasten reageerde niet tot nauwelijks en Hans plaatste de bal bekeken over de uitstormende doelman heen voor de 2-1.

VVOR kreeg nog een fiks aantal kansen om te scoren in de eerste helft, maar al deze kansen werden “vakkundig” om zeep geholpen. Ook een tweetal geclaimde handsballen en dus penalty’s werden niet gezien of gegeven. Geen genadeklap dus, maar een andere voetbalwet waarbij de ene partij de kansen niet benut en de andere ploeg dan scoort.
Vanuit een vlotte combinatie wist PKC via hun rechter flank door te komen en het strafschopgebied in te komen. Chris leek zijn tegenstander voldoende in de weg te staan en naar buiten te hebben gedreven, maar deze kreeg nog net voldoende ruimte om uit te halen. Pascal anticipeerde op een voorzet, maar de bal verdween in de korte hoek, waardoor de doelman niet vrijuit ging bij de gelijkmaker. 2-2. Dit was uiteindelijk ook de ruststand.

VVOR wilde de 2e helft meer druk zetten en dan proberen er voetballend uit te komen, maar daar leek in de eerste minuten totaal niets van te komen. Sterker nog, de gasten leken een tandje bij te zetten en hadden het beste van het spel in de eerste tien minuten. Er waren een aantal overtredingen nodig om de steeds beter combinerende buren af te stoppen. Vanuit één van de toegekende vrij trappen wisten de bezoekers zelfs op voorsprong te komen. Een vrij trap werd vanaf ongeveer 25 meter het strafschopgebied in gepompt en leek in de handen van Pascal te eindigen. Die wist de bal echter niet vast te houden en legde de bal pasklaar voor de voeten van een instormende PKC speler, die makkelijk de 2-3 binnen wist te schuiven. Nu leken de bezoekers op jacht te gaan naar de genade klap en waren daar een aantal maal dicht bij. Vanuit een voorzet vanaf de rechterkant wist de spits van PKC met een geweldige snoekduik vrij in te koppen. Helaas voor hem, maar gelukkig voor VVOR belande de bal op de paal. Ook Remco wist nog een zeker lijkend doelpunt te voorkomen, door een boog kopbal over de keeper toch nog met een soort omhaal van de doellijn te halen. Bij een snelle aanval via de rechterflank van PKC werd de bal laag en hard voorgegeven die door een inglijdende aanvaller van PKC leek binnen te worden gewerkt voor de 2-4. Pascal wierp zich er nog net op tijd voor en had de bal klem (deze wel) voor de aanvaller af kon ronden. Helaas raakte de aanvaller daarbij wel de enkel van de doelman, wat einde wedstrijd betekende voor de tot dat moment matig spelende keeper.

Noodgedwongen nam Stefan zijn plek onder de lat in voor de resterende 20 minuten. VVOR begon zich wel weer te herstellen van de aanvalsgolf en het was nota benen Han (nee ik ben geen S op het eind vergeten, het was echt Han) die na een rappe uitbraak, vrij voor de keeper de 3-3 erin schoot en de thuisploeg weer hoop gaf.
Verdedigend liet PKC nog altijd veel ruimte en de mannen van de Venhoeve wisten regelmatig in een snelle uitbraak de weg naar het doel te vinden. Ook nu schortte het weer een flink aantal keren aan de afronding, maar bij 1 goed uitgevoerde counter stond Kaan op de goede plek om de trekker over te halen en alleen voor de keeper de 4-3 binnen te werken.

Met nog zo’n 10 minuten op de klok ging VVOR op zoek naar de verlossende treffer, maar ook nu werd er weer vreselijk slordig met de vrije kansen omgegaan. Ron had tot twee maal toe een kans op de 5-3. Eerste kopte hij uit een prima corner van Jeff geheel vrij de bal voorlangs. Vervolgens haalde hij van een meter of 30 de trekker over vanuit een vrije trap, waarbij de keeper dacht dat van die afstand nog geen muur nodig was. Ron pegelde de bal met een enorme knal over de keeper, maar helaas voor VVOR boven op de lat. De keeper heeft de bal waarschijnlijk alleen maar gehoord. PKC had tussendoor nog een enorme kans op de gelijkmaker gemist, door de bal voor open doel over te schieten. Vlak voor tijden werden de gasten dan toch beloond voor hun aanvalsdrift, toen de scheidsrechter nu wel naar de stip wees na een ongelukkige handsbal van Danny.
Stefan kwam nog aardig in de buurt, maar de penalty werd te ver in de hoek geplaatst om de bal te kunnen pareren. 4-4.

Dit zou ook de einduitslag zijn. Op basis van het aantal kansen had VVOR zeker meer verdiend, maar heeft het enkel en alleen aan zichzelf te danken dat er niet 3 maar 1 punt werd overgehouden aan de wedstrijd. Wel een compliment voor de grensrechter van de buren die uiterst sportief en eerlijk vlagde, al was zijn team het daar niet altijd mee eens.
Positief is dat er in 2019 nog niet verloren is door de mannen in het blauw en zwart. Volgende week tegen hoogvlieger RCL zal er wel anders met de eigen kansen en de aanvalsdrift van de tegenstander omgegaan moeten worden, willen de helden van de Venhoeve deze ongeslagen 2019 status behouden.