Verslag 6-4-2019: SVC’08 VE1- VVOR Ve1 Uitslag: 1-1

Traditioneel gezien de lastige tegenstander SVC’08 moest verslagen worden om een buffer te creëren met de ploegen uit de onderste regionen. Dit maal op echt gras, dat maken we nog zelden mee.

De echo van het eerste fluitsignaal galmde nog na toen Hans uit een door Robert versierde en door Ewoud genomen corner bij de tweede paal binnenkopte. Na deze vlotte voorsprong wilden we doordrukken, dat lukte echter maar gedeeltelijk. Het eerste half uur hadden we misschien wel het betere van het spel, toen echte doelpogingen kwamen we niet. De 5 mans wissel na 30 minuten resulteerde in een verandering van de verhoudingen. SVC was een aantal maal dichtbij de gelijkmaker, verbeten verdedigen voorkwam deze vooralsnog.

Na de pauze hetzelfde spelbeeld. VVOR creëerde nauwelijks mogelijkheden (niet eens kansen). Een niet ver genoeg geschoten achterbal kwam evenzo hard weer terug, Chris herstelde prima door met een goede sliding de slap ingeschoten bal horizontaal liggend te blokkeren. Het leder toucheerde de voor zijn lichaam bungelende armen, de zoveelste onterechte penalty tot gevolg hebbende. Blijkbaar hadden we thuis een omgekeerde situatie, laten we het dan maar op de terechte gelijkmaker houden. Toen de leidsman vervolgens duidelijke overtredingen aan de zijde van SVC niet bestrafte, ontglipte de wedstrijd hem. Een drietal spelers van VVOR kreeg terecht geel na stevige ingrepen waarbij de bal niet altijd in de buurt was. Op zich te overkomen, maar als ze alle 3 tegelijk langs te kant staan wordt het wel lastig.

Hoe we het deden deden we het, zelfs zonder dat de overige 8 spelers zich allemaal voor 120% inzetten wisten we de stormloop te doorstaan. Het motto ‘roeien, voetballen kunnen we niet’, een aloude spreuk van wijlen Piet de Kievit, bleek de redding. Zeker toen hun laatste man volledig vrij voor Pascal de bal net naast schoof. Met 11 man probeerden we de overwinning nog te stelen, een aantal keer kwamen we tot een schot dat echter jammerlijk recht op de sluitpost af ging. Al met al een ‘meer voor mannen’ wedstrijd die eindigde in 1-1. Het zevende gelijk spel voor de blauw-zwarten, het vijfde voor SVC. Met beiden slechts 2 overwinningen hijgen PKC en Alphia nog steeds in onze nekken, VVOR blijft ook SVC 2 punten voor op de ranglijst.

Nog 5 potten te spelen. De punten zullen in Loosduinen en Alpen gehaald moeten worden, wellicht aangevuld met een stunt op de Venhoeve tegen de hooggeplaatste teams RCL, Semper Altius en TAC’90. Komt dat zien !