Verslag 14-9-2019. JO13-2 herstelt zich maar verliest geflatteerd

Na de afknapper tegen Xerxes liet VVOR O13-2 zich afgelopen zaterdag van een heel andere kant zien. Er werd tegen het sterke Alexandria goed gecombineerd en geknokt voor elke meter.

Zonder Naut en met drie jongens half geblesseerd op de bank leverden de jongens een goede prestatie. Hoewel dat er in cijfers aanvankelijk niet naar uitzag.
Pieter had eerst nog de 1-0 op zijn schoen. Hij brak knap door, liet iedereen zijn hakken zien en had alle ruimte om tot de doelmond te snellen maar besloot van buiten de rand van het strafschop (en te slap) te schieten.
Onze jongens hielden de druk er op, maar via een paar snelle counters stond het ineens 4-0 voor de thuisploeg. Jop en Alex hou wat meer ruimte als je van die watervlugge aanvallers tegenover je hebt staan. Niet pal in de rug dekken maar gewoon een metertje er achter en alerter op de tegenaanval.

Een nieuwe afstraffing dreigde maar VVOR herpakte zich goed en de beloning kwam van de voet van Leander die zijn hoofd koel hield en hard in schoot. Even later deed Pieter wel wat ie moest doen. Hij ging er weer als een speer vandoor en liep nu door tot vlak voor de keeper en rondde beheerst af.

Na rust had onze verdediging de zaak goed onder controle. Ze hielden de counters beter in de gaten en de voor een corner meegekomen Alex scoorde ook nog eens de 4-3 uit een scrimmige. Even later brak Pieter andermaal door maar weer maakte hij de fout om te snel te schieten. En het was niet zijn laatste kans. Jammer, net als de rest werk je hard, geef je zelf ook goede assists maar de zorgvuldigheid bij al die kansen moet echt beter. Je bent spits of je bent het niet.
Het bleef een heerlijke wedstrijd met kansen aan beide zijden, maar Alexandria dat aan het langste einde trok. Twee mooie vrije schoppen deden ons de das. Als ik dan zie dat wij met vier spelers voorin blijven hangen bij twee verdedigers is dat ook nog wel een aandachtspunt. Een ander tip is voor Timothy. Je kan lekker voetballen en bent best snel maar als je tegen een goede back speelt, moet echt je handelingssnelheid omhoog anders loop je steeds vast.

Zaterdag uit tegen Besiktas! Zoals we nu spelen kan de eerste overwinning niet lang meer op zich wachten.
Uitslag 6-3.
Voor VVOR O13-2 traden aan:
Emilio, Alex, Jop, Samuel, Robin, Luca, Fender, Leander, Timothy, Bjarn, George, Pieter en Iranio.
DE SPELER VAN DE DAG: George. Hij zorgde voor dreiging en gaf als rechterspits een paar mooie voorzetten.

(Volgende week: VVOR O13-1 uit bij Ridderkerk)


Beste leden. De komende tijd schrijf ik wekelijks een wedstrijdstukje over één van de drie teams van ‘Onder de 13’. Ik streef er naar mild en opbouwend kritisch te zijn. En misschien ontdek ik wel enige voetbalkennis in mezelf en durf ik het aan om af en toe een tip te geven aan de jongens.
DOOR: LEO VERHEUL