Verslag 21-9-2019: VVOR O13-1 viert geweldige comeback na rust

DOOR: LEO VERHEUL

Het leek er aanvankelijk verdacht veel op dat de opwachting in de eerste klasse op een desillusie zou uitlopen.

Ik vermoed dat RVVH drie dispensatie-spelers (jongens van O14) in de gelederen had. De drie goals voor rust kwamen van de voeten van uit de kluiten gewassen jongens die met enig gemak de bal vanaf dertig meter met een boog over Beer of rechtstreeks in de bovenhoek prikten.
Nils kon nog wat terug doen (3-1) maar veel was het niet. Thijs, op de bank begonnen, viel na een tijdje in op links terwijl veel, zo niet alles, over rechts ging. Een tip voor het trainersduo Bilgi/De Munnik. Met de speer snelle Thijs op rechts krijg je meer diepgang en de technisch verfijnde Tijmen op hangend links ook goed uit de voeten. Dan heb je meer balans.

Na rust werd het eerst nog 4-1 voor RVVH via een fraai ingekopte corner maar daarna was de koek op voor de thuisploeg en was het VVOR wat de klok sloeg. Trainer Bilgi had er in de rust op aangedrongen om minder ruimte tussen de linies te laten vallen, zodat die paar Ridderkerkse ‘reuzen’ niet zoveel kans kregen om aan te leggen voor de verre bal. Dat werkte.
Aan de andere kant ging Nils los: 4-2 en 4-3! VVOR rook bloed en vlak voor tijd konden onze jongens zich laven: een ver schot van Cameron verdween door een mêlée van verdedigers in het doel. Wat een karakter jongens. Hulde!

Uitslag 4-4. Voor VVOR O13-1 traden aan: Beer, David, Floris, Imran, Senna, Cameron, Bram, Dylan, Tijmen, Nils, Noam, Thijs, Jochem, Jeremy
DE SPELER VAN DE DAG: Nils Prakke is (met drie van de vier goals) het goudhaantje. Ik ken hem vanaf de F5 en hij is ‘stiekem’ omhoog geklommen. Als jochie liep hij teveel met de bal maar nu speelt hij slim en gebruikt zijn lichaam uitstekend. In de eerste helft was hij nog te onzichtbaar. Nils, je moet nog meer bewegen en aanspeelbaar zijn. Na rust maakte je dat helemaal goed. Petje af!

Notabeidebenen: (VVOR O13-2 verloor zaterdag uit met 3-2 van Besiktas, maar vooral van de scheidsrechter, die in de ogen van VVOR zo partijdig was dat het leek dat ie steeds op het punt stond om de bal er zelf in te schieten. Een loepzuiver doelpunt van VVOR werd afgefloten vanwege ‘buitenspel’ en toen de onpartijdige en uitstekende VVOR-grensrechter na rust als een gek stond te vlaggen bij een geval van buitenspel (drie meter!) werd er een doelpunt gegeven. Dus Besiktas-VVOR 2-3, maar niet op het wedstrijdformulier…)

Beste leden. De komende tijd schrijf ik wekelijks een wedstrijdstukje over één van de teams van ‘Onder de 13’. Ik streef er naar mild en opbouwend kritisch te zijn. En misschien ontdek ik wel enige voetbalkennis in mezelf en durf ik het aan om af en toe een tip te geven aan de jongens.