Verslag 28-9-2019 JO13-1 en 2

Zaterdag 28 september 2019
VVOR JO13-1 – DSO JO13-2 1-4
VVOR JO13-2 – Overmaas JO13-1 4-4

DOOR: LEO VERHEUL

VVOR O13-1 laat zich foppen door DSO

Het is maar een aanname, maar zou het hebben meegespeeld dat onze jongens, bij het zien van drie meiden die het veld op liepen, dachten: die kunnen we wel hebben? We zullen het nooit weten maar feit bleef dat vanaf het begin G(emengd)O13 van DSO de bovenliggende partij was. Met name de meisjes bleken geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken. Dat merkte Thijs toen de uitstekende nummer 14 haar elleboog tegen zijn ‘slaap’ knalde en vijf minuten naar de kant mocht.
DSO was feller op alle fronten en ging met 0-1 de rust in. De verwachting was dat VVOR daarna wakker schrok, maar daarna liep DSO zelfs uit tot 0-4 en was de strijd gestreden. Voor de statistieken kunnen we nog melden dat Tijmen fraai de eer redde. Hij kapte vanaf rechts en mét rechts een tegenstander uit en schoot met links hard in de verste hoek.
Uitslag 1-4. Voor VVOR O13-1 traden aan: Beer, David, Floris, Imran, Senna, Cameron, Bram, Dylan, Tijmen, Nils, Noam, Thijs, Jochem, Jeremy
DE SPELER VAN DE DAG: Dylan de Munnik. Was één van de weinigen die het koppie er bij hield.

VVOR O13-2 pakt knap zijn eerste punt

Met drie invallers van de O13-1 (keeper Emilio, Luca en Samuel waren geblesseerd en werden vervangen door Bram als keeper, Cameron en Jochem) moest het tegen Overmaas dan eindelijk gebeuren. En de start was prima. Na een mooie steekpass van Jop speelde Pieter zijn tegenstander uit en knalde hem keihard links in de benedenhoek.
Maar toen ging het weer even helemaal fout. De rechterspits van een turf hoog ging er een paar keer als de gesmeerde brandweer vandoor en het stond alweer 1-3 bij rust. Tot overmaat van ramp was Pieter toen al uitgevallen met een rugblessure. Maar met de, soms felle, wind in de rug was er nog alle ruimte om de zaak recht te trekken. Echt wakker waren onze jongens echter nog niet. Met weer een snelle counter aan de helemaal vrij gelaten rechterkant werd het zelfs 1-4 en konden we de zaak wel vergeten… Toch?
En toen, in de laatste vijftien minuten, gebeurde er een klein wondertje. VVOR, aangevoerd door Cameron, ijzersterk aan de bal en met oog voor zijn medespelers, begon de ploeg ineens te draaien als een gek. Goed combinerend, met George, Tymothy en Iranio als aanjagers voorin, maakten we gehakt van Overmaas. Eerst benutte Jochem een strafschop, Timothy zorgde voor de 4-3 en Iranio maakte de dik verdiende gelijkmaker. Als we zo vanaf het begin spelen (combinerend zoals we kunnen en met meer oog voor wie er vrij loopt) gaan we nog een hoop lol beleven!
Uitslag 4-4. Voor VVOR O13-2 traden aan: Bram, Alex, Jop, Cameron, Robin, Jochem, Fender, Leander, Naut, Timothy, Bjarn, George, Pieter en Iranio.
DE SPELER VAN DE DAG: Timothy Kody. Met dank aan onze invallers Bram, Jochem en Cameron!