Verslagen 18/1: JO13 1 en 2

XerxesDZB JO13-2G – VVOR JO13-1 0-3
Zaterdag 18 januari 2020

DOOR LEO VERHEUL

Driemaal scheepsrecht voor O13-1

Voor de derde keer dit seizoen (1x voor de beker) stond VVOR tegenover Xerxes O13-2. Nu weer uit op het Faas Wilkes-complex en opnieuw (na eerder 4-0 en 3-0) werd er gewonnen: en wel met 0-3).
Vanaf het begin zetten onze jongens veel druk, maar gaandeweg speelde Xerxes zich onder de pressie uit en doken de Xerxanen zelfs een paar keer gevaarlijk op voor het doel van Beer. Ruststand even goed 0-0. Radio-icoon Frits van Turenhout, wie herinnert zich hem niet!, zou zeggen: Xerxes-VVOR 0-0. Ik herhaal: NUL-NUL…
De tweede helft kantelde de wedstrijd in ons voordeel en kregen we via uitstekend combinatiespel een aantal mogelijkheden. Na een fel duel tussen Cameron en zijn directe tegenstander en een breedtepass van hem op Imran werd op rechts Thijs weggestuurd, die een fraaie voorzet gaf, afgerond door Nils.
Niet veel later een pass van achteruit, weer een prima voorzet van Thijs, slim overstapje van Nils, en Tijmen die goed kwam inlopen en koel de trekker overhaalde: 0-2 en de wedstrijd in de tas. In de slotfase viel nog de tweede goal van Nils na wederom een voorzet op maat van rechts.
SPELER VAN DE DAG: Thijs de Klerk.
OPSTELLING: Beer, David, Imran, Floris, Senna, Cameron, Bram, Dylan, Tijmen, Thijs, Nils, Noam, George.

VVOR JO13-2 – DCV JO13-1 2-2
Zaterdag 18 januari 2020

Goede doorstart O13-2 tegen DCV

De eerste helft van het seizoen had de O13-2 het zwaar. Er werden weliswaar drie gelijke spelen behaald en de verloren uitwedstrijd bij Besiktas was winst geweest als de scheidsrechter niet zelf had mee gevoetbald maar, hoewel vaak geflatteerd, werd er teveel verloren en dat vrat steeds meer aan het zelfvertrouwen.
Een klasse lager en met versterking van Jeremy, Jochem en de van Sparta overgekomen Damian zag het leven er ineens anders uit. Tegen DCV O13-1 speelde VVOR in de eerste helft oogstrelend combinatievoetbal en had het er alle schijn van dat we bij rust al voldoende afstand zouden nemen, maar het bleef, ondanks enkele opgelegde kansen bij een goal van Iranio, terwijl DCV de enige mogelijkheid er inschoot (1-1).
Jammer genoeg werd de tweede helft rommelig. Onze jongens vergaten de bal het werk te laten doen en raakten de grip op het middenveld daardoor enigszins kwijt. Toch kwam VVOR via Jeremy weer op voorsprong en werd DCV nauwelijks echt gevaarlijk. De trainers Ian en Stefan dachten dat ze de eerste winst eindelijk binnen hadden, wat volkomen verdiend was geweest, maar in de slotfase maakte DCV toch uit een van die schaarse kansen gelijk. Een lesje in doeltreffendheid? Zeker weten, maar als je zo blijft spelen rollen de goals als rijpe appels vanzelf binnen.


SPELER VAN DE DAG: Robin Matic
OPSTELLING: Emilio, Samuel, Bjarn, Jeremy, Leander, Timothy, Jochem, Damian, Iranio, Pieter, Aleksandar, Robin, Fender, Luca, Naut.