Verslagen JO13-1,2,3 25-1-2020

DOOR LEO BERENDS 

Oude voetbalwijsheid gaat opnieuw op 

Na de eclatante overwinning van de O13-1 vorige week op XerxesDZB togen de heren vol goede moed naar Capelle. De wedstrijd tegen Zwervers O13-1 was zelfs op het hoofdveld ingedeeld zodat de meegereisde supporters slechts een korte afstand hoefden te overbruggen om van de verwarmde kantine plaats te nemen op de tribune. Een extra vermelding verdient Floris, onze onvermoeibare verdediger. Op school is hij bij gym, waar hij even dacht Epke Zonderland te zijn, in de lappenmand terecht gekomen. Toch is hij bij elke wedstrijd aanwezig om zijn team te supporten. Hulde. 

En zijn team ging voortvarend van start. Er werd goed gecombineerd en de kansen regen zich aaneen. Een prachtig schot van Dylan. Na een steekpass van George een open kans voor Tijmen. George twee meter van de doellijn, over. Echt onbegrijpelijk dat het bij rust nog 0-0 staat. Zeker in ogenschouw genomen dat CVV Zwervers amper in de buurt van het doel van Beer is geweest. 

In de tweede helft moest dit toch zeker goed komen. Weer een kans, ditmaal voor Nils. Een vrije trap van Dylan, gevolgd door nog een afstandsschot. Maar helaas en u voelt hem al aankomen, de 43ste minuut breekt aan, CVV Zwervers komt iets vaker over de middenlijn. Een afstandsschot, onhoudbaar voor Beer, in de linker bovenhoek. Nog een kwartier te gaan. Weer mega kansen voor Nils en David. Maar de trekker wordt niet overgehaald. En het noodlot slaat nog een keer toe. Tien minuten later staat de 2-0 op het scorebord. De laatste minuten is het geloof weg en moet er helaas, ondanks het goede veldspel, genoegen worden genomen met een nederlaag. Maar zoals een bekende ex-Feyenoorder ooit oreerde: “Als je niet scoort, kan je niet winnen.” Deze week maar eens goed trainen op het afwerken op de goal. 

SPELER VAN DE DAG: Beer Bouvy

OPSTELLING: Beer, Noam, Dylan, David, Noam, Senna, Bram, George, Imran, Cameron, Nils, Tijmen, Thijs en gastspeler Fabrice. 

 

DOOR LEO VERHEUL

O13-2 veegt na rust Xerxes van de mat

Ook in de eerste helft hadden onze jongens het beste van het spel, maar door twee misverstanden in de defensie kwam Xerxes nog goed weg. Als vader van Pieter ben ik er voorzichtig mee om hem een veer de hoed te steken, maar hij speelde eindelijk weer eens ouderwets. Fel en uitstekend in de combinatie groeide hij uit tot motor van de ploeg. Een geweldige uithaal vanaf rechts eindigde op de paal. Een andere uitblinker had toen al met twee fraaie goals voor de ruststand (2-2) gezorgd. In het tweede bedrijf was het één-richtings- verkeer en tikte VVOR de Xerxanen kleurenblind. Damian scoorde nog een keer met een schitterende dribbel, Jochem volgde, Timothy schoot raak en Jeremy maakte de laatste. Pieter bleef scherp en gretig en raakte twee keer de lat (pech) maar schoot ook twee keer te slap in. Nu nog iets doeltreffender voor de goal Pieter en je bent echt weer helemaal terug!

SPELER VAN DE DAG: Damian

OPSTELLING: Emilio, Samuel, Jeremy, Leander, Timothy, Jochem, Damian, Iranio, Aleksander, Pieter, Robin, Fender, Luca.

 

JO13-3

DOOR REGILIO SALLONS

Knappe uitwinst O13-3 in Kethel 

De O13-3 begon met 10 man aan de wedstrijd, maar hielden Spaland op eigen helft. Eenmaal compleet scoorde Jemairo met een geplaatst schot vanuit de linkerhoek van het strafschopgebied. We bleven daarna kansen creëren maar verzuimden uit te lopen. Na rust begonnen we ongeconcentreerd en kregen opnieuw kansen tegen. Toen we de controle weer terug hadden door de tweede bal en de duels te winnen, maakte Brent er, na een paar gemiste kansen van de ploeg, 0-2 van vanuit een rush, een gestopt schot en de rebound. Jason maakte, na te zijn gelanceerd door Jemairo, er even later 0-3 van door eerst naar rechts uit te wijken en de bal over de keeper te chippen vanuit een snelle counter. We verloren vervolgens de concentratie, kregen kansen tegen en het werd 1-3. Na het tegendoelpunt herpakten wij ons en wonnen de tweede bal en de duels weer. Vince maakte er 1-4 van met een gericht schot van buiten het strafschopgebied. Dinand maakte er, na goed samenspel, vier minuten voor tijd 1-5 van. 

SPELER VAN DE DAG: Jemairo Sallons

OPSTELLING: Justus, Vince, Brent, Timo, Jason, Jamairo, Quirijn, James, Dinand, Jemairo, Orlando, Louk, Reintjan, Tadej, Jarie.