Verslag 1-2-2020: VVOR Ve1- Excelsior Maassluis Ve1 Uitslag: 2-5

Onze ster reporter had zaterdagmiddag nog even vrijaf genomen. Zowel qua keepen (twee gebroken vingers) als de pen ter handen nemen (blijkbaar zitten die 2 aan zijn goede hand). Met Mark op de goal, nog na-blozend na de overwinning op het tiroler 7×7 toernooi, trokken we tegen de tricolore uit Maassluis ten strijde. Een ploeg waar we ‘uit’ kansloos van verloren, die echter tot vandaag niet veel meer punten hadden dan wij zelf.

De eerste 10 minuten speelde VVOR zeer behoorlijk. Maassluis had het op het kunstgras van veld 2 best lastig tegen de goed combinerende thuisclub. Tot we vervielen in een steeds terugkerende fout: het tegenkrijgen van onnodige doelpunten. Een afstandsschot werd mogelijk gemaakt, Mark hoorde de bal op de lat uiteen spatten, Onno dacht dat hij op een denksport zat, de tegenstander wist wel beter, ontfutselde hem de bal en schoot droog binnen. Wellicht nog onnodiger was de 0-2. Jeffrey verving ‘denk’ door ‘vecht’ en wist de opponent een op zichzelf goed uitgevoerde low-kick op zijn scheenbeschermers te raken. Wel of niet er binnen, iedereen kon eigenlijk wel leven met een penalty, deze werd vakkundig verzilverd.

Dezelfde Jeffrey had eerder nog de 1-1 weten te maken, ware het niet dat zijn schot via de onderkant van de lat na het passeren van de doellijn weer het veld in stuiterde. De referee kon het niet goed zien, ook hier hadden we verder met het feit dat hij het doelpunt niet toekende, we hadden in Maassluis immers een soortgelijke situatie in ons voordeel meegepakt. De 1-2 was wel een geldige goal. Via een been hobbelde de inzet van Hans langs de geslagen keeper. Excelsior bleef goed combineren, niet alle blauw zwarten bleven in hun positie lopen. Zo ook bij een aanval over links, de geheel vrijstaande speler schoot de bal hard onder Mark door. De 1-4 was weer een Youtube filmpje waard. Wederom van links, zij net nu van verder en zachter, werd de bal op goal geschoten. Mark zag de bal naast gaan, 21 andere spelers en een scheidsrechter zagen dit beter.

Na de rust probeerden we het wel, maar waren we grotendeels onmachtig. Ron trok mee naar voren, werd in de 16 onreglementair gestuit, Alex was koel bij de pingel: 2-4. Vlak voor tijd dook iedereen onder een onschuldig lijkende voorzet door. De doelpuntenmaker pakte ook dit cadeautje uit. Eindstand 2-5.

Gelukkig waren we zoals altijd in de 3e helft wel beter. Op naar Klaaswaal, om op 8 feb tegen SSS uit te komen. Wellicht dat we daar weer eens 3 helften beter zijn.