Verslag 12-9-2020 XerxesDZB VR1 – VVOR VR1 1-2

VVOR VR1 stunt tegen titelkandidaat XerxesDZB

De afsluitende bekerwedstrijd van VVOR VR1 eindigde in een onverwachte overwinning. In een zware poule met toppers uit de derde klasse (XerxesDZB en Foreholte) en een tweedeklasser (ARC) wist VVOR geen punt te pakken in de eerste twee wedstrijden. Tegen Foreholte en ARC bleek duidelijk dat het jeugdige VVOR nog moet wennen aan een klasse hoger. Zowel fysiek als tactisch gezien worden andere dingen gevraagd dan tijdens het eerste jaar in de seniorencompetitie. 

De coaches van VVOR hielden er rekening mee dat ook de derde wedstrijd eenrichtingsverkeer richting het VVOR doel zou worden. Niets was minder waar. VVOR had het eerste half uur duidelijk het initiatief en kwam dan ook terecht voor. De tweede helft gaf een ander spelbeeld. VVOR kwam er niet meer uit, XerxesDZB drong sterk aan en kreeg enkele kansen. Maar uiteindelijk hield VVOR stand en won de wedstrijd, hetgeen traditiegetrouw gevierd werd met bitterballen en een drankje.