Dool’s column: VVOR United

Wees gerust, we gaan niet fuseren met Manchester, Dundee of welke andere club dan ook. Al hadden we Zlatan ongetwijfeld een basisplaats kunnen garanderen. De genoemde Nederlands-Engelse contaminatie heeft betrekking op de saamhorigheid die bij VVOR wellicht niet altijd direct zichtbaar is, we zijn tenslotte nuchtere Rotterdammers, maar die desondanks diepgeworteld zit. Zo hoort het ook te zijn binnen een vereniging.

Of het nu het succesvolle eerste VVOR PS4 FIFA kampioenschap is waar ruim 60 kinderen een geweldige avond hadden, het druk bezochte Paastoernooi voor de pupillen, het jaarlijkse Schipperstoernooi (dit jaar op 10 juni) of alleen al het feit dat we iedere zaterdag gezellig aan het voetballen zijn, samen krijgen we telkens weer heel veel voor elkaar.

Plots gebeurt er iets verschrikkelijks. Kevin Burggraaf, ongeveer 25 jaar lid van VVOR, overlijdt aan hartfalen op slechts 33 jarige leeftijd. Een keiharde confrontatie met de werkelijkheid. Er heerst verslagenheid binnen VVOR, ook al wisten we dat de gezondheid van Kevin al jaren te wensen over liet. En dan komt de kracht van onze vereniging weer boven. Jong en oud, niet-spelend-, spelend- of voormalig VVOR-lid, man en vrouw, allemaal steunen we elkaar en nemen we op donderdag 20 april in grote getalen afscheid van onze Kevin. Op een VVOR feest in de kantine komen niet zo veel mensen opdagen als bij deze uitvaart. Jongens van de B1 waar hij trainer van was, spelers van het 5e waar hij tot voor een aantal jaren geleden nog in speelde, veteranen waar hij 10 jaar geleden zowel de beker als het kampioenschap mee behaalde, selectiespelers, vrijwilligers, supporters en vanzelfsprekend de familie en bekenden die het ongetwijfeld erg fijn vonden dat zo veel mensen afscheid van hem kwamen nemen.

Achter de schermen moest, hoe bizar dan ook, gelijktijdig met verwerken van de emoties de club ook weer doordraaien. De B1 wil het seizoen graag afmaken en dan is begeleiding nodig. Weer staan mensen op om te helpen. Door de taken te verdelen gaat de molen weer draaien en gaan we langzaam over tot de orde van de dag. Wat rest zijn de foto’s en de herinneringen. We zullen een mooi plekje in de kantine creëren ter nagedachtenis aan Kevin. En laten we dan niet vergeten om hier zo af en toe naar te kijken, voordat we het patatje of het broodje frikadel tot ons nemen. Want ook bij de dames van de keuken was Kevin een graag geziene gast.

VVOR United … VVOR Verenigd zo u wil.

Herman van den Dool
voorzitter VVOR