Bas de Vries (VVOR1) – onder het mes

Seizoen is voorbij voor Bas de Vries (VVOR)

Artikel uit het AD – Editie Rotterdam-Oost van donderdag 8 oktober 2020

BLANCHEFLEUR BRASSINGA

Bas de Vries komt pas volgend seizoen weer in actie voor zaterdagderdeklasser VVOR. De 24-jarige Rotterdammer brak afgelopen zaterdag in het thuisduel met FC IJsselmonde de knieschijf van zijn linkerbeen en gaat komende maandag onder het mes. ,,Het gaat goed en de pijn valt mee. Ik kon zaterdag al meteen worden geopereerd, maar er was teveel zwelling. Ik zit nu vanaf mijn tenen tot aan mijn bovenbeen in het gips.”

De Vries raakte in de derde minuut ernstig geblesseerd. Bij een sliding naar de bal botste de verdedigende middenvelder van VVOR tegen tegenstander Adilson Fernandes. Scheidsrechter Van Drunen staakte uiteindelijk de wedstrijd, omdat de ambulance pas na een halfuur arriveerde.

,,Er was een ambulance onderweg, maar deze werd naar een meer levensbedreigende oproep gezonden”, zegt De Vries. ,,Ik had pijn, lag in de regen en had het koud. Op mijn bovenbeen was een flinke zwelling en ik kon mijn been niet meer strekken. Ik ben naar het Franciscus vervoerd en uit een röntgenfoto bleek dat mijn knieschijf was gebroken.”

Oude nest

De Vries had vorig seizoen zijn voetbalschoenen na vijf jaar weer uit de kast getrokken. Na een paar seizoenen XerxesDZB keerde hij weer terug op het oude nest. ,,Ik ben gestopt, omdat ik last van mijn grote teen had. De oorzaak is nooit gevonden. Een gebroken knieschijf is zeker iets erger. Mijn pezen en spieren zijn niet beschadigd. De arts gaat de aanhechting van mijn bovenbeen met mijn knie rechtzetten en mijn knieschijf repareren.”

,,Na de operatie nog zes weken gips of een brace”, aldus De Vries. ,,Daarna mag ik langzaam weer leren lopen. Over ongeveer een half jaar kan ik weer rustig aan wat sporten, maar eer ik volledig ben hersteld, zijn we helaas een jaar verder. Ik ga rustig de tijd nemen.”