Verslag 3-10-2020. WFB 35+ 1 – VVOR 35+ 1 Uitslag 3-2.

Aangezien een aantal spelers inmiddels aan de beterende had was en de corona testen van deze heren negatief waren uitgevallen, toog een volledig zestiental naar de badplaats Ouddorp. Lekker inefficiënt, dat dan weer wel, bijna allemaal met eigen vervoer om voldoende afstand van elkaar te kunnen houden. De beurskoers van Shell knalde direct omhoog.

Het met weinig enthousiasme ontvangen voorgestelde trainingskamp was gelukkig niet doorgegaan, druilerige regenbuien teisterden de grasvelden van het lege complex bij WFB.  Zelfs voor ons was het wennen, zonder of met 2 toeschouwers, dat maakt toch wel een verschil. Terwijl de wedstrijd al geruime tijd aan de gang was, ontwaarden we alsnog 2 belangstellenden. Het bleken Chris en Sjoerd te zijn, die de benodigde reistijd schromelijk onderschat hadden. Waarschijnlijk hadden ze gegoogled op WFB VVOR (Walking FootBall VVOR), waardoor ze zoals bij iedere thuiswedstrijd op de Venhoeve uitkwamen. Weg alle tijd om normale voetbalschoenen te kopen, dan maar op kunstgrasschoenen dacht Chris, het veld is toch niet zo glad. 

WFB begon sterk, met speedy gonzalez senior op hun linkerkant die Druub naar adem deed snakken. De afwerking was onzorgvuldig, VVOR kwam beter in de partij. Zowel Jamey als Kelvin kregen voldoende tijd om door te lopen richting de goal, ze besloten echter te schieten waardoor de keeper hen aftroefde. Een solo vanaf de middenlijn was WFB uiteindelijk te veel. Jamey rondde prima af voor de 0-1. Niet veel later kopte de volledig vrij staande Ron uit een corner de tweede goal binnen. In de pocket die overwinning zou je denken. Verkeerd gedacht. De prima leidende scheids meende dat Ron een bal over zijn eigen achterlijn kopte, corner voor WFB. De inzet werd afgeslagen, druk op de 16 ontbrak, het schot werd ongelukkig van richting veranderd en verdween langs de prima keepende Pascal die Speedy eerder al van de 1-1 had afgehouden. Op zich niets aan de hand, VVOR bleef de ploeg met het meeste balbezit. Over de zijkanten werd getracht tot een beslissende voorzet te komen, dat mislukte telkens helaas.

De tweede helft een soortgelijk beeld, al kwam er steeds minder van de zijkanten terwijl daar wel de ruimtes lagen. Uit een voorzet die wel aankwam faalde Herman jammerlijk vanaf een meter of 5. Zijn inzet was te zacht en kon door een speler met zijn schouder uit de goal worden gehouden. Wederom een corner, het gebrek aan druk en ook nu een van richting veranderde bal zette de gelijkmaker op het bord. Nog erger werd het na de volgende hoekschop die van veraf werd ingekopt: 3-2.  VVOR zette nog even aan, de bal viel steeds net niet goed. Ron kopte net naast, de WFB keeper redde een aantal maal prima.

Vrijwel een kopie van het wedstrijdbeeld van de 3-2 nederlaag bij LMO. Wat mij betreft ook nu weer onverdiend, maar dat telt helaas niet. Volgende week zullen we uit een ander vaatje moeten tappen (de kantine is namelijk nog steeds dicht):

Jaja, daar komt ie: simpeler spelen, hogere handelingssnelheid hanteren, de Frank de Boer naar Bergkamp pass achterweg laten, niet lopen met de bal, afhankelijk van de ondergrond teenslippers, kaplaarzen of echte voetbalschoenen aantrekken, op tijd komen en daarmee met de wedstrijd bezig zijn en vooral corners zien te voorkomen en de kansen beter benutten.