Verslag 27-11-2021 Binnenmaas 35+ – VVOR 35+: uitslag 5-3

Op een koude regenachtige middag reed het blauw zwarte gezelschap naar Binnenmaas. Persoonlijk in al die jaren daar nog nooit gespeeld, ook niet bij de ‘voorgangers’ van deze club. Met 12,5 man beloofde het wederom een lastige partij te worden, al deed de opstelling vermoeden dat het allemaal zo slecht niet was.

Vanuit de organisatie spelend begonnen we rustig aan. Geen vuiltje aan de lucht, totdat we achterin niet kordaat optraden. Een onnodig weggeven uitbal belandde eenvoudig bij de spits die makkelijk mocht wegdraaien en onberispelijk inschoot. 1-0 na 5 minuten.
VVOR rechtte de rug, middels prima korte combinaties en door het over de grond aan spelen van de spitsen werden ook wij gevaarlijk. Het was dan ook Alex die de gelijkmaker na een prima aanval aantekende.

Veel ruimte op het middenveld deed het spel op en neer golven. Een schot werd door Stefan gepareerd, Captain Iglo wilde weg roeien, het was zijn 16 jaar jongere tegenstander die sneller acteerde en binnen werkte. Opvallend dat na afloop Stefan de bitterballen wel klemvast beet hield, wellicht doordat zijn handen ook wat warmer waren dan in de buitenlucht 😊. Met een dubbele enorme kans voor Kelvin hadden we voor de rust de 2-2 op het bord moeten zetten. De keeper van de groen gele brigade wist net als bij eerdere kansen zijn capaciteiten te tonen. Des te onfortuinlijker dat de sluitpost na wederom een goede ingreep met een sliding het veld geblesseerd moest verlaten. Zijn vervanger moest haast wel minder goed zijn. Hansie Kansie was eerder al met een hamstring blessure naar de kant gegaan. Cahit de vervanger, hij naar de stopper positie, Remco naar achteren en Alex naar het midden.

Na de thee, die gedeeltelijk is gebruikt om ook de buitenkant van het lichaam te ontdooien, een prima start. Via de rechterkant werd een aanval opgezet, Kelvin rondde klinisch af. Niet veel later sneden we op het middenveld door de linies heen, de verdediging was te laat en Alex stiftte VVOR naar de 2-3.
Zou het dan eindelijk lukken om een overwinning uit het vuur te slepen? Deze hoop werd al snel teniet gedaan, een uitbraak over onze linkerkant en de daarop volgende lage voorzet werd binnen gegleden bij de 2e paal. Het moegestreden VVOR probeerde het nog wel maar vergat de trekker over te halen c.q. speelde te moeilijk. Daar waar wij uit corners niet verder kwamen dan wat slappen kopballen, kopte Binnenmaas de bal uit een hoekschop precies in de kruising. Toen de prima leidende scheids, een bekende op de Venhoeve, heel makkelijk een penalty tegen gaf was het klaar.

Einduitslag 5-3, maar ondanks de kou en regen een leuke wedstrijd waarbij we lieten zien dat we echt wel kunnen voetballen, mits we ons aan een aantal basisregels houden. Maar ja, daar houdt heel Nederland zich niet aan. Hierdoor kunnen we komende weken niet trainen aan een verdere verbetering van ons spel. Na afloop hebben we nog één keer kunnen genieten van een gezellig drukke kantine met de eerder aangehaalde frituurhapjes en enkele goudgele rakkers. Volgende week moeten we zodra de flesjes open zijn vertrekken, aangezien 17.00 uur op de klok staat.