VVOR-voetballers Joey & Lenny maken een bijzondere training mee bij Future Stars in Tanzania!

We rijden in onze 4WD door Arusha, op zoek naar het voetbal vrijwilligersproject dat we op internet hebben gevonden. Onze driver en inmiddels goede vriend checkt in bij de bewakers van een groot afgesloten terrein van een private school. We lopen naar het grote grasveld, waar een voetbalteam al aan het warmlopen is. De coach groet ons vanaf het veld en voor ik het weet sta ik met twee moeders naar een fantastisch leuke training te kijken waar Joey & Lenny aan mee mogen doen.

Dit is waar voetbal over gaat: verbinding!

Alfredo komt met een grote glimlach op ons aflopen. Hij is de oprichter en heeft dit mogelijk gemaakt. Zijn onvoorwaardelijke liefde voor deze kansarme kinderen en het voetbalspel laten een grote indruk bij me achter. ‘Wat heb je nodig om deze kinderen te helpen?’ ‘Voetballen!’ antwoord Alfredo bescheiden. ‘Normaal spelen we op een veld met prikkelplanten en dan gaan onze ballen snel kapot’. Uiteindelijk kom ik er achter dat ze graag een eigen plek zouden willen hebben en dit grasveld dus af en toe kunnen huren. Ook hebben ze nog een sponsor voor J013 nodig en vindt hij zelf de internationale uitwisseling van coaches en spelers een grote toegevoegde waarde voor ontwikkeling en groei.

Wat is het doel om VVOR en Future Stars te koppelen?

Verbinding, leren van elkaar en bewustwording dat niet ieder kind dezelfde kansen krijgt. Wij zouden het onwijs tof vinden als VVOR-leden een bijdrage zouden willen leveren aan de eigen ‘plek’ voor Future Stars Tanzania.

Hoe?

Zie bijlage van Alfredo: klik >>>>hier<<<<