Coronaprotocol – wedstrijddagen

VVOR volgt het protocol verantwoord sporten van NOC/NSF. Deze zijn terug te vinden op de ook terug te vinden op de website van NOC/NSF. Met dit ‘wedstrijddagen protocol’ informeren wij op wedstrijddagen onze leden en tegenstanders. 

 1. Tijdens wedstrijden worden toeschouwers niet toegelaten op ons complex. Ouders van onze thuisteams die de kinderen naar het complex rijden worden gezien als toeschouwer en moeten de kinderen afzetten op de parkeerplaats en het complex direct weer verlaten. De ouders die strikt noodzakelijk zijn voor het vervoer van de bezoekende jeugdteams die wij ontvangen op ons complex behoren tot de teambegeleiding van het team en worden op het complex toegelaten. We laten totaal per bezoekend (jeugd)team maximaal 6 ouders/begeleiding toe.
 1. Wij vragen aan alle teams maximaal één teambegeleider zich voor‐ en na afloop van de wedstrijd, zich te melden bij het wedstrijdsecretariaat.
 1. Op wedstrijddagen hanteren wij bij wedstrijden de volgende regels voor het gebruik van de kleedkamers:
  a. Voor het gebruik van de kleedkamers dienen de spelers te beschikken over een Corona toegangsbewijs;
  b. In verband met het intensieve gebruik van de kleedruimtes kunnen wij GEEN extra kleedruimte ter beschikking stellen. Wij vragen alle teams de kleedkamer dan ook te gebruiken voor praktisch gebruik.
 1. Sporters en begeleiding die klaar zijn met hun sportactiviteit worden daarna bezoekers en moeten vanuit die hoedanigheid de sportvelden en de sportaccommodatie verlaten.
 1. De kantine valt onder de horecaregels en kan alleen worden gebruikt met Corona toegangsbewijs en vaste plaatsen, het aantal vaste plaatsen is beperkt. Uitzondering hierop is de afhaalfunctie, afhalen kan zonder Corona toegangsbewijs.

Algemene regels

 • heb je corona gerelateerde klachten? Blijf thuis en laat je testen;
 • ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
 • was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie;
 • schud geen handen; • neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht;
 • houd buiten het sporten om zoveel mogelijk 1,5 meter afstand;
 • het coronatoegangsbewijs is verplicht in binnenruimtes (kleedkamers en kantines)