JO19-1 na een spannende wedstrijd weer terug in de competitie

Na een ijzersterke bekercompetitie zonder puntverlies viel de start van de competitie tegen. De eerste wedstrijd tegen een titelkandidaat werd onnodig verloren. Om verschillende redenen speelden we lang geen wedstrijden en zakten puntloos steeds verder op de ranglijst. Verleden week kwam eindelijk de competitie op gang. De rode lantarendrager werd opgerold met 8-1 en de opmars naar een hogere positie was ingezet.
Zaterdag stond de lastige wedstrijd tegen Barendrecht op het programma. Zonder puntverlies de nummer 2 in de competitie.
We beginnen sterk en binnen een kwartier schiet Dani de 1-0 binnen. Nog voordat Barendrecht zich kan herpakken straft Stefan een verdedigingsfout af en staan we 2-0 voor. De euforie is van korte duur als we Barendrecht weer in de wedstrijd helpen met een te korte terugspeelbal. Met deze 2-1 krijgt Barendrecht hoop en begint steeds sterker te spelen. Wij vergeten te voetballen en proberen vooral tegen te houden. Totdat vlak voor het rustsignaal Ralf na een prachtige actie Mitchel richting de keeper stuur en Mitchel koeltjes afrondt. Deze 3-1 en de timing hiervan lijkt het breekpunt in de wedstrijd.
Helaas besluit de scheidsrechter de spanning weer zo snel mogelijk in de wedstrijd te krijgen. Hij laat onze grensrechter vrolijk vlaggen en keurt een buitenspeldoelpunt goed. Wij laten ons niet van de wijs brengen en bouwen in twintig minuten onze voorsprong uit naar 6-2 met doelpunten van Dani (verdedigingsfoutje afgestraft), Timo (zijn wekelijkse vrije schop) en Mitchel (intikker na een mooie voorzet van Dani). De wedstrijd is in de pocket zou je denken.

Als we een kwartier voor tijd iets te makkelijk de 6-3 weggeven, raken wij de weg kwijt en begint Barendrecht te geloven in een wonder op de Venhoeve. Als het 5 minuten later ook nog 6-4 wordt, gebeurt er van alles, maar veel voetbal was daarin niet te herkennen. Fabio maakt overuren maar voorkomt met een paar geweldige reddingen verdere schade.
Vlak voor tijd doen we weer waar we goed in zijn; aanvallen en scoren. Als Troy met een strakke pass Mitchel wegstuurt zien de verdedigers alleen nog de stofwolk waarin Mitchel is verdwenen en pakken we met 7-3 de volle buit.
Genoeg om over na te denken, maar op inzet en karakter pakken we 3 belangrijke punten. Na 3 wedstrijden doet JO19-1 weer helemaal mee in de competitie.