Verslag 8-2-2020: SSS Ve1- VVOR Ve1 Uitslag: 5-1

Vol goede moed ondernamen we de zoektocht naar de velden van SSS uit Klaaswaal. Aangezien de vaste supporter van VVOR Ronald Oelen bijna wekelijks de omgekeerde route aflegt, zou het geen probleem moeten zijn om het complex te vinden. Gelukkig is er google maps, anders zouden we nu no door de woonwijken dwalen. Aangekomen bij de eveneens niet als hoogvlieger gekwalificeerde ploeg, groetten we allereerst oud VVOR trainer ‘Henk Dirven’ die op het hoofdveld moest aantreden tegen Zwervers IJsselmonde.

Wij mochten op het veld daarachter spelen, de aardappelen waren zojuist geoogst. Thuis speelden VVOR tegen SSS een prima wedstrijd met dito resultaat (5-0). Wellicht dat hierdoor sprake was van enige onderschatting. Een solide verdediging voor gelegenheidskeeper Herman, de twee echte keepers stonden respectievelijk links en rechts op het middenveld. Zoals we allemaal weten kunnen die er natuurlijk helemaal niets van, dat moeten we echter alleen maar denken en niet over het veld schreeuwen Hansie Kansie ! Op deze miezerachtige middag bleken de overige spelers er ook helemaal niets van te kunnen. Herman, die vol bravoure wel even de nul zou houden, verrichte wel één redding. Vissen ging hem beter af, met name na de 4e prachtgoal van de rood-zwarten. Vol bewondering en enigszins lachend (tot genoegen van Ron die nooit zo fanatiek is) pakte hij het leder uit het goal, nog nooit eerder was hij op deze weergaloze wijze geklopt.

Dat was dus de 4-1 die ver in de tweede helft viel. Voor rust een VVOR dat de bal geen twee keer naar elkaar overspeelde, niet bewoog, de bal van de schoen liet springen en niet aansloot. De op papier toch prima verdediging liet zich al snel in de luren leggen. Twee verdedigers werden uitgespeeld, Herman liet bewust zijn rechterhoek open, de spits schoot echter onberispelijk hard en laag binnen. Tegen de tijd dat de keeper lag stond de spits al weer op zijn eigen helft. Bij de 2-0 werd ondanks nadrukkelijk verzoek om afstandsschoten onmogelijk te maken, teveel vrijheid gegund aan de speler die de bal in de verre hoek krulde. VVOR had nog een grote kans op de 1-1 laten liggen. Kaan omspeelde de uitkomende keeper, maar wist de bal niet in het lege doel de deponeren. Na de T een VVOR dat probeerde meer druk te zetten en meer snelheid in het spel te brengen door 1 op 1 te gaan spelen. Dat ging op zich niet zo onaardig.. Bij de 3-1 van Alex kregen we nog wel even hoop op een goed resultaat. Helaas werden we op de counter een drietal keren geklopt met als hoogte (of was het diepte) punt zoals gezegd de vierde tegentreffer.

Inmiddels bezetten de oude getrouwen de 10e en laatste plaats. Zeker te goed voor de tweede klasse, maar toch wel tekortkomend in de 1e klasse is dat op het moment de positie waar we nu eenmaal staan. Komende wedstrijden op inzet proberen de punten te halen. Vorig seizoen lukte dat in dezelfde periode wonderwel. Een ieder zal bij zichzelf te rade moeten hoe hij hier een bijdrage aan gaat leveren.
Vandaag was wederom de 3e helft weer de beste van de drie. Ook Henk Dirven was in een opperste stemming nadat hij door zijn winstpartij (en het verlies van Nieuwerkerk op de Venhoeve) met zijn ploeg was opgeklommen naar plaats 2 op de ranglijst. Op de terugreis nog even over de middenberm naar de naar het thuisfront kerende Ronald Oelen gewuifd (nog gefeliciteerd met de verjaardag van je vrouw, je verstond ons niet op de snelweg !)