De geschiedenis van VVOR vrouwen 1

Het eerste seizoen dat Voetbal Vereniging Oost Rotterdam een vrouwenteam in competitie had leek direct in een kampioenschap te eindigen. Promotie naar de derde klasse lag in het verschiet, we weten allemaal hoe dit seizoen is afgelopen. Dit verhaal beschrijft hoe een gedreven coach en een aantal meiden ruim 10 jaar geleden zijn gestart met een team, dat inmiddels is uitgegroeid tot een volwassen groep vrouwen met dezelfde ambitie als destijds.

Als prominent lid van VVOR, zowel als eerste elftal speler als voormalig bestuurslid, kwam het extra rauw op zijn dak dat een hardnekkige blessure een eind maakte aan zijn spelersloopbaan. Op het moment dat zijn dochtertje aangaf dat zij op voetbal wilde, maakte zijn hart een sprongetje en was hij weer betrokken bij zijn club. Eén telefoontje en ze was lid, tien seconden later was hij een vaste supporter, een aantal jaren verder de hoofdtrainer. Toevalligerwijs werden tegelijkertijd nog eens 7 meisjes voetbalster (waaronder de dochter van de huidige team begeleider), in de tijd dat dit nog niet zo gewoon was.

Een uitzonderlijke groep
Tijdens de eerste trainingen zag zijn ervaren voetbaloog al dat dit een uitzonderlijke groep was. Als meidenteam in een jongenscompetitie, er was immers vrijwel nog geen apart damesvoetbal, werd team na team aan de zegekar geregen. Met een prima keepster, een solide verdediging, een middenveld met techniek en aanvalsters met een verwoestend schot was de sensatie op voetbalcomplex de Venhoeve geboren.Op televisie
Dit was zelfs zo bijzonder dat SBS6 met een cameraploeg een item voor Hart van Nederland heeft gemaakt. Meidenvoetbal werd populairder, de KNVB organiseerde damescompetities en meer meiden werden deelgenoot van het team dat van een half naar een heel veld moest omschakelen en daarbij meer meiden nodig had. Vrijwel ieder jaar werd aan het einde van het seizoen de schaal omhoog gehouden. Tweemaal is zelfs de Voetbal Rotterdam beker gewonnen, met als hoogtepunt de finale waarin de kampioen van de hoogste klasse na strafschoppen werd verslagen.

Senioren
En dan de stap naar de senioren. Gezien de kwaliteit van de groep werd besloten om direct te starten in de vierde klasse. Inmiddels was het team aangevuld met dames van buitenaf, die gehoord hadden dat bij VVOR een super leuk elftal op de velden te vinden was. De ene enthousiaste vader stak de meiden in het nieuw en de ander maakte het mogelijk om tijdens de winterstop op trainingskamp te gaan. Al snel moest de doelstelling aangepast worden in ‘kampioen worden’, vanaf het begin stonden de dames bovenaan. De topper tussen de nummers 1 en 2 die de beslissing had moeten brengen is helaas nooit gespeeld. Geen kampioen, al is er wel een mogelijkheid om volgend jaar toch een klasse hoger te gaan spelen.

Op zoek naar nieuw talent
Hiervoor is de coach op zoek naar vrouwen tussen de 18-25 jaar die dit niveau aan kunnen en deel willen uitmaken van een sociale vereniging en een ambitieus elftal, dat twee maal in de week traint en op zaterdagen haar wedstrijden speelt.

Voel je je aangesproken of ken je iemand in je omgeving die interesse heeft ?
Neem dan contact op met de trainer (Ronald Dekker) via vrouwenvoetbal@vvor.nl en word deel van de geschiedenis van het allereerste dames team van VVOR.