Verslag 11-12-2021 WFB 35+1 – VVOR 35+1. Uitslag: 3-8

Zowaar met een goede bezetting van 15 man op weg naar Ouddorp, al waar we 2 jaar geleden nog met 3-2 ten onder gingen voordat de boel op slot ging. Al was het de vraag of Peppie en Kokkie dit jaar wel voor het beginsignaal verkleed en al aanwezig zouden zijn. De vraag stellen is hem beantwoorden. Gelukkig had Sjoerd zijn plek op de bank toch al opgeëist, de basisopstelling bleef intact.

Onze intenties waren al snel duidelijk met zoveel scorend vermogen in de ploeg. Wist de keeper, uitblinker aan WFB zijde, aanvankelijk een lage schuiver van Geert uit de hoek te keren, bij de tweede poging van de oud-prof die dit soort ballen tot zijn handelsmerk rekent was hij kansloos. WFB liet het er niet bij zitten. Bij een corner stond het aan onze zijde niet goed, achterin kwamen 2 man invliegen waarvan 1 de bal hard binnenkopte. Daarna ging het snel.

Robert nam een stift pass niet goed aan, zette naar eigen zeggen alsnog zijn dikke reet erin, heroverde de bal en stelde voorin Kelvin in staat te scoren. Via onze rechterkant kwamen we een aantal keer goed door. Een lage voorzet werd door Kelvin binnengegleden voor de 1-3. Geert werd van achteren hard getackeld. Hier haalde hij zo veel inspiratie uit dat de daaropvolgende vrije trap geweldig werd binnengeschoten.
De 1-5 kwam van de oude pantoffels van Herman. Een breedtepass vanaf rechts krulde hij, ondanks dat de bal kwam aanhobbelen op het zware veld, simpel in de verre hoek.

Na een afgekeurde goal vanwege vermeend buitenspel raakten we even de weg kwijt. Achterin werd op de 16 meter lijn gelopen i.p.v. de bal weg te roeien, zoals het credo van wijlen Piet de Kievit luidde. Ter compensatie volgde een overtreding. De vrije bal kwam wederom bij de 2e paal terecht met een 2e kopdoelpunt tot gevolg. Een voorzet van links werd in eigen goal gewerkt zodat de ruststand 2-6 was. Dit kon en mocht niet meer fout gaan, zelfs niet als ons matrozen duo erin zou komen 🙂.

Pascal kon echter niet verder. Alex was bereid de handschoenen aan te trekken en deed dat met verve. Sjoerd snelde ouderwets langs de zijlijn en kreeg een dubbele scoringskans. Weer was de keeper het eindpunt. Chris zijn hamstring hield het goed, door geen gekke dingen te doen wisten we, onder de bezielende leiding van Remco, het steeds verder aandringende WFB uit de 16 te houden. Het was weer Geert die nog een lage schuiver tot doelpunt wist te promoveren. De noppen van Sjoerd waren intussen versleten, hierdoor kon een breedte bal onder zijn schoen door schieten, de behendige slalommer uit Ouddorp maakte de mooie 3-7. Het slotakkoord was voor Herman, die tot dan zijn half uur in de spits werkelijk niets goed had gedaan. Een lage bal van rechts belandde via zijn wreef tegen het net. Eindstand 3-8.

Eindelijk 3 punten door een meer dan verdiende zege. Op naar 2022 en een verdubbeling van ons puntentotaal.

Mooie kerst allemaal !!!