VVOR MO19 bereikt finale Rijnmond Cup!

Na een bloedstollend duel tegen de HoofdklasserT Barendrecht MO19-1 hebben de meiden van VVOR MO19, na een beslissende strafschoppenserie, de finale bereikt van de Rijnmond Cup!

Vooraf heeft het team zich geen moment kansloos geacht tegen dit Barendrecht MO19-1. Sterker nog, na het gelijke spel van afgelopen zaterdag tegen B’drecht MO19-2, met bij hen 6-8 meiden van MO19-1, wil het team maar 1 ding .. PAKKEN DIE HAP!

De eerste helft was een gelijkwaardige eerste helft, met een iets sterker VVOR. Barendrecht zakte telkens in en wilde vervolgens druk zetten op de backs bij opbouw. Leuk idee, maar dit maakt het team niet zenuwachtig. Sterker nog, iedereen blijft heerlijk rustig voetballen, met een ijzersterk centraal duo vanavond, en de combinaties waren vaak goed te zien. Halverwege de eerste helft een uitbraak van VVOR over de rechterflank waar, via een goed doorzetten en prachtige pass van Kenya, Nanne wordt weggestuurd die sterk doorzet richting 16 .. Roos en Noah prima mee, waarop Nanne met een goede pass breed Noah vrij voor de goal zet die beheerst binnen tikt .. 1-0!

Een aantal gevaarlijke counters van de tegenstander worden gekeerd door of Elin of de verdediging. Het middenveld blijft sterk overeind en ondanks de vele positiewisselingen van B’drecht, krijgt de tegenstander geen vat op het middenveld. Dus met een mooie stand de rust in en even bijtanken.

Na een korte bespreking op naar het veld voor de 2e helft. Natuurlijk zou B’drecht nu gaan komen en vol druk gaan zetten en inderdaad de druk werd groter. Maar MO19 zou MO19 niet zijn, wanneer zij hier geen antwoord op zouden hebben. De linies nog korter op elkaar, strak, sterk en georganiseerd verdedigen, waardoor het moeilijk is  voor de tegenstander om erdoorheen te komen. Na een minuut of 10 begint het flink te regenen en het windje trekt nog wat aan en de spanning is te snijden .. kortom, een echte Bekerpot!

VVOR vooral op eigen helft met af en toe een scherpe counter en zelf nog een paar kleine uitbraken van de meiden, maar tot grote kansen leidt dit niet. Het lijkt erop alsof het de weersomstandigheden de meiden alleen maar meer kracht geeft. Niemand verzaakt, iedereen blijft vechten en de tactische taken uitvoeren. ‘Houden we het vol’ voel je langs de kant .. Helaas valt 7 minuten voor tijd toch de gelijkmakerT. B’drecht krijgt op links randje 16 de bal en met een schitterende knal ploft de bal via onderkant lat achter de kansloze Elin .. 1-1.

Nog steeds zakt VVOR niet in elkaar en de frustratie bij B’drecht wordt groter en groter. De meiden knokken de laatste 7 minuten, met af en toe nog een hachelijk moment voor de goal van Elin, krampgevallen en nog meer wat bij een Beker krakerT hoort .. maar de 1-2 valt niet, de eindstreep word gehaald en pingels moeten de beslissing gaan brengen. ‘Wie wil en kan er 1 nemen?’ is de eerste vraag .. enkel de Captain reageerde direct met een ferme ‘ik’ .. dit maakt weer wat los en na enkele seconden is het lijstje met de 5 namen compleet.

VVOR begint de serie met een misser van Noah, B scoort, 2e pingel van Roos, een ‘Neeskens’ vliegt erin, B mist .. we staan weer gelijk .. 3e pingel wordt gemist door Emma, B scoort .. 4e pingel rustig binnen door Cappie, B mist .. weer gelijk .. nu komt het erop aan .. Nanne loopt rustig naar de stip en legt em keurig binnen .. en dan, B mist haar laatste! .. de FINALE is behaald!!!!

Wat een geweldige team prestatie van dit heerlijke, hechte en zo sterk geworden TEAM!

Maandag 6 juni om 1200u is de finale op het terrein van RVVH, tijdens de Rijnmond Cup finale dag. De tegenstanders wordt of CWO MO19 of HoofdklasserT SVS MO19-1 (de oude bekende 😉)

De trainerT

foto: Mitdes Fotografie
foto: @uitthuis