Sponsor van de maand: Digital

Digital is deze maand de sponsor van VVOR die nader bij eenieder onder de aandacht wordt gebracht. Website: www.digital.nl

Digital is een bedrijf gespecialiseerd in het invoeren van digitaal werken, voornamelijk bij overheidsorganisaties. Sponsoren van voetbalclubs zal ons niet aan nieuwe klanten helpen. Ooit hebben we een heel team van SV Ommoord in een nieuw tenue gestoken alleen omdat de grootvader van een van de voetballers een hoge ambtenaar bij een ministerie was. Hij is nooit komen kijken.

Je kunt natuurlijk ook een voetbalclub sponsoren gewoon omdat het een fijne voetbalclub is.

In 1987 kwam ik met mijn vriend Kees Hagendijk voor het eerst bij VVOR. Een grote man ontving ons. “Jullie hebben voor de goede club gekozen jongens,” zei hij. Hij heette Piet de Kievit.

In 1988 kwam ik in het bestuur: ik dacht toen dat heel gemakkelijk zou zijn, bestuurslid wezen. Het was in de tijd van Jan Dekker, een prachtige man van wie ik veel heb geleerd. Even later kwam ook Koos Bal in het bestuur. Ik heb hem als het ware nog opgeleid.

Op zekere dag besloot ik dat ik, met mijn voetbaltalent, beter kon gaan volkstuinieren. Een jaar of vijftien ben ik helemaal niet op De Venhoeve geweest. Mijn zonen gingen voetballen bij SV Ommoord, ook een prachtclub. En ik ging, om toch wat te bewegen, wedstrijdjes fluiten. En zo kwam ik weer terug bij VVOR.

Wat dat sponsoren betreft: dat komt eigenlijk door Carol Hens. Die was een halve eeuw geleden keeper van het eerste (of tweede). Toen zijn bedrijf een succes werd, werkte hij zeven dagen per week, en had geen tijd meer voor de club. “Daarom,” zei hij tegen mij (ik was toen penningmeester). “Daarom sponsor ik die club maar een beetje. Het levert me niks op. Maar het moet gewoon.”

Zo denk ik er ook over. Dus: Digital is een bedrijf gespecialiseerd in het invoeren van digitaal werken. Maar dat mogen jullie vergeten. VVOR is gewoon een heel toffe club.

Ronald Groeneweg

Digital is een onafhankelijk advies-, programma- en projectmanagementbureau op het brede terrein van digitaal werken.

Digital kenmerkt zich door een vakkundige, praktische en optimistische instelling. Mensen van Digital zijn niet zwaar op de hand, herkennen de uitdagingen, zien de mogelijkheden. We willen iets maken dat praktisch nut heeft.
Digitaal werken is mensenwerk. Als de mens het nut van zijn werk niet ziet, komt hij niet in beweging. Als hij een instrument krijgt dat niet naar zijn zin is, werpt hij het terzijde en gaat zitten mokken.

Zorgen dat mensenwerk met menselijke maat gebeurt, dat zien wij als onze opdracht.