Verslag za 11-9-2021. VVOR 35+1 – PKC’86 35+2. Uitslag 6-4.

Na een prima eerste bekerwedstrijd in Bleiswijk te hebben gespeeld, wachtte vandaag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen ’21-’22. De buren van PKC’86 kwamen de heren in het zwart en blauw met een bezoek verblijden.
En hoewel de oude vedettes het 35+2 team van de buren mochten ontvangen, bij PKC’86 weet je nooit wie ze opgetrommeld hebben. Er kunnen nogal eens wat verrassend jong ogende veteranen verschijnen. Ook deze jaargang zou dit bijna eeuwenoude PKC fenomeen niet veel anders zijn, daar PKC’86 35+2 exact 11 man op het wedstrijdformulier hadden staan, maar met 16 man aantraden en de overige 5 weer erg strak in hun huidje zaten voor een 35+ er.

De tegen pensioengerechtigde leeftijd aanhikkende strijders van the black and blue army moesten hun opstelling door wat kwaaltjes hier en daar wat aanpassen. Zo stond Stefan onder de lat en was de Cantona van Rotterdam Oost, Robert, weer van zolder gehaald om zijn talent tentoon te spreiden op het hoofdveld.

VVOR startte prima. De veld bezetting was goed en de combinaties liepen soepel. Het leek zowaar wat op de trainingsvormen waar Geert den O zo vaak op heeft gehamerd. Maryn en Remco zette de lijnen uit vanuit het centrum van de verdediging, met Alex als spelverdeler ervoor en Martin als aanspeelpunt in de spits. Chris, Marcel en Kelvin zorgde voor gevaar vanaf links en Pascal, Dyon en Hans combineerde een aantal keer goed aan de rechterkant.

Al snel resulteerde dit in de verdiende 1-0 voor te grijs, te dik en te kaal gehuld in blauw en zwart. Kelvin passeerde de tot dan prima keepende doelman. Geen vuiltje aan de lucht zo leek het.

Maar wat de eerste 15 minuten een sterk en stevig bouwwerk leek, stortte in de volgende 20 minuten compleet in, als een kaartenhuis bij windkracht 12. Na een vlotte combinatie van de gasten van de overkant, waarbij vooral vanuit het middenveld veel ruimte werd weggeven, werd de behendige overbuur spits alleen op Stefan af gestuurd. Die gaf later zelf aan dat hij eerder zijn doel uit had moeten komen. Nu kon de spits hem omspelen en de 1-1 binnen schuiven.

Niet veel later mochten de heren van PKC’86 weer door het centrum opstomen en van net buiten de 16 aanleggen.
De droge knal was goed in de hoek geplaatst, waarbij Stefan het zicht wat werd ontnomen. 1-2. Ook hierdoor leken de aspirant bejaarden van de Venhoeve niet wakker geschud, want PKC mocht snel ook nog een 3e doelpunt bijschrijven.
Via de linkerflank van VVOR kwam PKC uiteindelijk het strafschopgebied in gecombineerd en werd de 1-3 diagonaal de verre hoek in geknald.

Er moest wat veranderen bij de blauw zwarten, wilde ze niet finaal overlopen worden en kansloos eraf gaan.
Danny en doelpuntenmachine Herman kwamen binnen de lijn, waar Druub al eerder de rechtsachter positie had ingenomen. PKC’86 bleef de weg naar voren zoeken, maar de thuisploeg wist langzaam maar zeker ook de aanval weer te vinden. Kelvin was een aantal maal dicht bij een 2e treffer en Dyon had na een goede aanval al een keer de paal getroffen. Maar vlak voor rust werd Hans onderuit geschoffeld binnen de 16 meter en mocht Alex aanleggen voor de aansluitingstreffer. Ondanks dat de keeper de goede hoek koos, schoot Alex hard genoeg om de keeper niet bij de bal te laten komen. 2-3 en nog ruim 45 minuten om hier op voort te borduren.

Met name Remco legde tijdens de rust heel duidelijk de vinger op de zere plek en gooide er een donderspeech uit.
En schijnbaar was iedereen onder de indruk van deze uitbarsting van de schoffelaar van de Prinsenlaan.

Vanuit de eerste de beste aanval in de 2e helft, viel de bal op rand 16 voor de voeten van Alex, die niet aarzelde en uithaalde. De bal knalde in de bovenhoek tegen de touwen voor een prachtige 3-3. Er was nog genoeg tijd om het tij geheel te keren en de overwinning binnen te slepen.

PKC’86 leek niet bij machten om het spel van de eerste helft voort te zetten en waren vaak slordig in balbezit zodra ze over de middenlijn kwamen. VVOR schakelde een tandje bij en werd steeds gevaarlijker. Robert viel prima in en hield de PKC defensie met regelmaat bezig. Ook Hans, Herman, Kelvin, Alex en Dyon lieten aanvallend steeds meer van zich horen. Uiteindelijk was het de prima spelende, mee opgestoomde Maryn die een vlot lopende aanval vanaf links op een paar meter van het doel binnen schoof voor de verdiende 4-3.

Achterin gooide Druub, Remco, Maryn en Danny, vaak ondersteund door Marcel, de boel goed op slot.
Hierdoor konden de zelfbenoemde vedettes uit vervlogen tijden aanvallend steeds gevaarlijker worden voorin.
Na een wat lullig gegeven strafschop, waarbij de bal van redelijk dichtbij wat ongeluk op de hand van een PKC-er kwam, mocht Alex wederom vanaf de stip aanleggen voor zijn 3e en VVOR’s 5e doelpunt.
Alex benutte dit buitenkansje eenvoudig en liet de keeper kansloos voor de 5-3.

Er zat zelfs nog een 6e doelpunt in het wederopstandingsvat. Via rechts werd de bal de 16 in gespeeld, waar Hans over de bal maaide, maar dit uiteindelijk een prima “overstapje” bleek. Herman stond achter hem en kon de bal rond de 11 meter met zijn rug naar het doel aannemen. De topscorer van dit bekertoernooi tot dusver wist de bal terug te leggen (nadat hij de compleet vrijstaande Pascal totaal negeerde) op de inlopende Kelvin, die aan mocht leggen voor zijn 2e. 6-3.


In de slotminuut kregen de bezoekers nog een makkelijk gegeven strafschop, na een overtreding van Maryn.
Een aantal PKC spelers waren schijnbaar zo scheel gespeeld, dat ze de situatie iets anders inschatte dan dat er werkelijk gebeurde. Een aantal buren gingen compleet uit hun bezoekende stekker en hadden zojuist een aanslag op het leven van hun teamgenoot waargenomen. Na een hoop geschreeuw, onnodige dreigende uitspraken en wat Surinaamse uitspraken die zeer waarschijnlijk niet voor Surinaamse kinderoortjes bestemd zijn, werd de strafschop omgezet in een doelpunt voor de statistieken. Direct na deze 6-4 floot de leidsman voor het einde van een leuke pot, waarbij VVOR zich prima terug knokte van een achterstand.

De volgende bekerronde lijkt bereikt, al moeten de helden van de Venhoeve woensdag avond nog aantreden tegen Neptunus Schiebroek. Dit team verloor zijn 2 bekerwedstrijden tot dusver en voor hen is het dus een wedstrijd om des keizers baard…..

Beker topscorersclassement na 2 wedstrijden:
1. Herman 5 uit 2.
2. Alex 3 uit 1.
3. Kelvin 3 uit 2.
4. Jeffrey 2 uit 1.
5. Maryn 1 uit 1.