Verslag Wo 15-9-2021. VVOR 35+1 – Neptunus Schiebroek 35+1. Uitslag: 6-1

Op verzoek van de tegenstander uit Schiebroek zou de laatste wedstrijd van de beker poulefase afgewerkt worden op woensdagavond in plaats van op de gebruikelijke zaterdag. De oude mannen van de Venhoeve zouden aan een punt genoeg hebben om de volgende ronde van de beker veilig te stellen. Technisch manager Alex had voorafgaande aan de wedstrijd een grondige analyse gemaakt van de vriendelijke heren van Neptunus. Zijn conclusie: “ze zijn niet zo heel goed”. 

Met een officiële debutant in de gelederen, die op de valreep van de transfermarkt nog ingeschreven kon worden en wat last minuut wisselingen in de opstelling, mochten de blauw zwarten in de praktijk gaan ondervinden of de theorie van Alex klopte. Debutant Geert had nog niet direct een basisplek, maar mocht zich wel in het shirt van VVOR legende Gerard hijsen, die deze voor de wedstrijd beschikbaar had gesteld. Pascal mocht weer plaats nemen op de lat, zodat Stefan zijn vaste plek weer in kon nemen rechts….. op de bank. 

VVOR startte traag en wat arrogant. Door de analyse van Alex leken een aantal heren van de vergane glorie uit Rotterdam Oost te denken dat het een Walk in de Park zou worden, waarbij ze de nadruk vooral leken te leggen op “walk”. In een tergend langzaam tempo werd er gespeeld en met regelmaat werden er te moeilijke ballen gegeven, waar simpel de bal rond laten gaan het idee vooraf was. De bezoekers uit Schiebroek lieten al snel merken dat ze niet naar de Prinsenlaan waren afgereisd voor een rustig nazomeravond potje. Ze zaten kort op de man en leverde van meet of aan veel strijd als een ware Romeinse god van de zee. 

Dit leverde binnen 5 minuten al een grote kans op voor de heren uit Schiebroek. De linkerflank van VVOR had nog niet helemaal door dat de wedstrijd al begonnen was en gaven de rechter flankspeler van Neptunus alle ruimte om op te stomen en het strafschopgebied in te dribbelen. De rechtsbuiten ging voor zijn moment of fame en loste een schot tussen de palen. Helaas voor Neptunus en gelukkig voor VVOR had de doelman wel door dat de wedstrijd begonnen was en wist het schot te keren. 

VVOR was gewaarschuwd. 

Er werd iets beter gecombineerd, maar vooral op het gebied van strijd en inzet werd de thuisploeg een aantal maal afgetroefd. Een prettige gamechanger was dan ook dat na een prima combinatie van de thuisploeg, de bal op rand 16 bij Kelvin in de voeten werd gespeeld en hij de bal vrij kon maken en kon uithalen. De bal verdween met een vaart in de linker hoek voor de 1-0.

Er leek even wat rust over de oude mannen van de Venhoeve te komen, want niet veel later werd er weer prima gecombineerd en kwam de bal buiten het strafschopgebied in de voeten van Hans,  die de bal voor zijn rechter legde en wist uit te halen. Ditmaal verdween de bal in de rechter hoek en stond de 2-0 op het scorebord. 

Waar je zou verwachten dat dit wel de ommekeer zou zijn en de blauw zwarten zouden door drukken, daar ging het tempo weer omlaag en werd er weer veel te moeilijk gevoetbald. Dit resulteerde in een hoop onderling gezeur, negatieve coaching en slecht luisteren bij goede coaching. Neptunus maakte gebruik van deze onderlinge chaos bij de thuisploeg en zocht de weg naar voren. Er was eerst een gevaarlijk schot van een meter of 20 dat net naast het doel belandde, voordat er na dom balverlies op het middenveld de rechter flank van VVOR volledig werd open gegooid. De intocht van Sinterklaas in zijn beste dagen, was kinderspel vergeleken met de intocht van aanvallers van Neptunus in het 16 meter gebied van de thuisploeg. Uiteindelijk mocht de vrij doorgelopen aanvaller van de gasten alleen voor de doelman de bal binnen schuiven voor de aansluitingstreffer. 2-1.

Tijd om uit een ander vaatje te gaan tappen.

Geert mocht zijn officiële debuut met het legendarische rugnummer 8 maken. Ook verdedigend werden er wat aanpassingen gedaan, waardoor de thuisploeg de minimale voorsprong wel mee wist te nemen tot aan de rust. Ook in de kleedkamer ging het gekibbel nog even vrolijk verder, waarbij een aantal heren de voetbalwijsheid in pacht dachten te hebben. Toen de rust wat was wedergekeerd werd er vooral beroep gedaan op de teamspirit, positieve coaching en bovenal acceptatie van elkaars gebreken. Even als voorgaand weekend tegen PKC, stond ook deze 2e helft in het teken van wederopstanding. 

De thuisploeg knalde uit de startblokken, waar na een prima aanval en vooral en prachtige steekpass van Remco, Herman de 3-1 ( en zijn 6e van dit bekerseizoen) wist binnen te schieten. Nu leek het wel de nekslag en ommekeer te zijn, want Neptunus had in de 2e helft nauwelijks meer aanvallende inbreng en VVOR wist nu wel vlotte combinaties op de mat te leggen, het tempo op te voeren en de boel achterin op slot te gooien. 

Cor en Maryn bewaakte het fort met strijd en passie. Geert zette centraal op het middenveld de lijnen uit. Alex en Remco waren de schakel tussen aanval en verdediging en voorin zorgde Hans, Stefan, Herman en later Kelvin voor veel gevaar. Kelvin zorgde voor een prima assist op Hans die kon binnen knikken. Hans wist na lange tijd van voetbaldroogte het net nogmaals te vinden en daarmee zijn hattrick compleet te maken. Ook Kelvin wist nogmaals het net te vinden en zag nog een doelpunt afgekeurd. 

6-1 was de tussenstand met nog een klein kwartier te spelen toen de verder vriendelijke en sportieve gasten uit Schiebroek het letterlijk opgaven en de scheidsrechter verzochten om al eerder af te fluiten. Klein smetje op de wedstrijd was dat de leidsman dit ook zonder verder overleg deed. Hierdoor werd 6-1 de eindstand met nog ongeveer 12 minuten op de klok, maar is de volgende bekerronde met 9 uit 3 wel een feit.

Zaterdag 25 september zal de competitie van start gaan met een thuiswedstrijd tegen het 1e team van de buren van PKC’86. Intern is al overleg gaande om alleen de 2e helft te spelen, daar deze bekerfase heeft uitgewezen dat de oude vedettes daar stukken beter in zijn.

Mooie afsluiter van deze avond was de gretige Geert, die zo trots was op zijn debuut bij de oude helden van weleer, dat hij er zijn Wikipedia pagina ter plekken voor heeft aangepast. Al vonden de oude mannen dit teveel credits, Geert stond er op. 

Klasse Geert! Mooi gebaar… 


Topscorers bekerseizoen ’21-’22:

  1. Herman 6 uit 3. 
  2. Kelvin 5 uit 3. 
  3. Alex 3 uit 2. 
  4. Hans 3 uit 3. 
  5. Jeffrey 2 uit 1. 
  6. Maryn 1 uit 2.