VVOR 3 wint de beker!

Zaterdag 3 juni 2023, VVOR – FC Binnenmaas 5-3

Op een zonovergoten sportpark van Westlandia arriveerden de spelers van vvor 3 met hun supportersschare per bus aan het begin van de middag. Gespannen koppies, FC Binnenmaas was vandaag de tegenstander in de bekerfinale.

Binnenmaas begon prima, een combinatie van fysiek en verzorgd veldspel gaf al snel aan dat dit geen makkie zou worden. Na een grote mogelijkheid van Rhandy was het Binnenmaas dat op voorsprong kwam. De bal werd teruggelegd op de 16, waarna droog werd afgedrukt. Binnen no time was het Geert die goed gebruik maakte van de ruimte. Een tikkie naar rechts en een verwoestende uithaal betekende de 1-1. De wedstrijd kabbelde voort, plots was het Joey die een strafschop meekreeg. Wederom Geert liet het net bollen. Na de thee hetzelfde spelbeeld. De neutrale toeschouwer was al ergens anders gaan kijken. De trilogie van Geert kwam tor stand na aarzelend optreden van de verdediging. De keeper werd omspeeld, het leek een gelopen koers. Maar ook nu weer scoorde Binnenmaas, van rand 16 ging de 3-2. er in. Binnenmaas zette aan. Joey leek de beslissende goal, op karakteristieke wijze, simpel, maar o zo slim binnen te tikken, 4-2.

Maar het was dus toch nog niet voorbij. Binnenmaas kreeg een strafschop na een handsbal, 4-3. Het kon nog alle kanten op. Binnenmaas maakte zich op voor een slotoffensief. De keeper eiste de bal op, maar ging in de fout na drukzetten van Rik Langeler, waarna hij de bal in het lege goal kon inschieten.

De beslissing was een feit, 5-3 voor blauw zwart. De beker was binnen. 

HvdD

^H