Van het bestuur: Over het afgelopen seizoen

Het doek valt. 
Na lange jaren in de 3e klas te hebben gespeeld, diverse keren in de nacompetitie te hebben geroken
aan de 2e klasse en diverse periode titels gehaald, is het toch een keer gebeurd. Onze hoofdmacht VVOR 1 is dan toch gedegradeerd en komt komend seizoen uit in de 4e klasse.

Tot de winterstop hebben wij diverse malen goede wedstrijden gespeeld. Het team had echter onvoldoende stootkracht of het geluk om wedstrijden te winnen. Maar geluk moet je afdwingen en dat gebeurde helaas niet. Dit resulteerde in de situatie dat we tot en met februari 2023 slechts 5 puntjes bij elkaar sprokkelden en regelrecht een degradatie kandidaat werden.

Er moest wat gebeuren.
De slechte sfeer in de selectie moest per direct verbeterd worden om alsnog betere resultaten te gaan boeken. Hierdoor was het bestuur helaas genoodzaakt om de huidige trainer en staf op non-actief te zetten. Er was een onwerkbare situatie ontstaan. Michael Marengo nam het trainersstokje in overleg, met KNVB dispensatie, tijdelijk over. Michael Smits Schouten assisteerde hem daarbij en samen met elftalleider Jan Scholten en Rob van den Iersel veranderde de sfeer opmerkelijk. Dit resulteerde weer in kantine bezoek, sfeer na afloop van de wedstrijden, op donderdag avonden werd weer gezamenlijk gegeten, voetbalwedstrijden op TV bekeken enz enz. Het team behaalde 21 punten na februari! We wonnen weer wedstrijden, alleen bleek dat de concurrentie dat ook deed.

Het resultaat was op beslissende momenten te wisselvallig en er werden onnodige en bepalende wedstrijden alsnog verloren. Degradatie bleek onvermijdelijk. Nieuwe en gewijzigde regels van de KNVB bepaalden dat dit seizoen de onderste 3 ploegen direct degradeerden. Extra wrang was het dan ook dat wij met onze directe concurrent Reeuwijk op een gelijk aantal punten en gelijk doelsaldo uitkwamen. Het verschil werd gemaakt doordat wij minder doelpunten hadden gescoord dan onze directe concurrent. Jammer maar helaas. Ook uiterst triest voor Michael Marengo, die ziel en zaligheid en groot enthousiasme in de begeleiding heeft gestoken en door zijn optreden de sfeer aanzienlijk heeft verbeterd…

Komend seizoen.
Fred v Zon neemt de leiding over en gaat de selectie begeleiden. Michael Marengo, Michael Smits Schouten en Mike Lancel gaan hem daarbij assisteren. Rein Thijssen neemt het verzorgingsstokje over van Herman Mets. Herman bleef de club trouw maar stopt als verzorger bij VVOR. Het bestuur bedankt hem voor zijn grote inzet en kundige begeleiding.

Spelers
Ook komt er weer een “oud” gezicht in beeld bij de selectie. Bowy vd Veerdonk. Hij komt van SHO weer terug naar VVOR. Een aantal spelers vertrekken of stoppen, maar het overgrote deel blijft, ondanks de degradatie, VVOR trouw. Er hebben zich tot nu 9 nieuwe spelers aangemeld voor de selectie. Eveneens komt een aantal O23/JO19 spelers de selectie versterken, iets wat de laatste jaren niet het geval was.
Op 20 juni is er een goed bezochte samenkomst geweest ter kennismaking met de nieuwe staf.

Nieuwe seizoen
We bedanken de trouwe VVOR supporters die wekelijks, ondanks de resultaten, het 1e team steunden en niet elders naar een andere club gingen kijken.
Al met al, ondanks alles, gaan we optimistisch en vol speelplezier de nieuwe competitie in en ik hoop dat de vaste supporters ook nu weer de teams blijven aanmoedigen.
Het is lang geleden dat we in de 4e klas uitkwamen en we hopen dan ook dat dit van korte duur is.

Tot slot
Mooie resultaten werden behaald door ons 3e team VVOR 3 (winst beker) en onze dames VVOR VR1 (promotie). Na het zuur, kwam alsnog het zoet.
Een fijne vakantie toegewenst
Bestuur VVOR.