Uit de oude doos: VVOR seizoen 1996-1997

Soms wordt er in het verleden gedoken. Bij Dick Fransen kwam de vraag op in welk seizoen het 1e elftal van VVOR en 1e elftal van de Ajax-amateurs bij elkaar in dezelfde afdeling ingedeeld waren ( destijds in de 1e klasse West 1 of west 2.

Dit zou rondom de seizoenen 1995/1996 , 1996/1997 of 1997/1998 zijn geweest, dacht hij.

Hij heeft de vraag uitgezet bij “Het Voetbalarchief” en daar kwam daar het volgende uit. Zie hieronder de eindstand van dat seizoen in de 1e klasse B

In het jubileumboek 75 jaar VVOR staat over deze periode het volgende geschreven:

VVOR promoveerde, door de vorming van de hoofdklasse op zaterdag, van de derde naar de eerste klasse. Aan het succes leek geen einde te komen. Gerard van Rijk: “In de eerste klasse ging het eigenlijk gewoon door. Dat was ongelooflijk. Een aantal mensen van binnen en buiten de club had gezegd dat we als een baksteen zouden degraderen. Dus we begonnen supergemotiveerd aan het seizoen. We hebben keihard geknokt met zijn allen en we zijn gedeeld tweede geworden.
Zo’n seizoen spelen we nooit meer. We hadden een unieke generatie bij mekaar, en allemaal op de goeie leeftijd. De bepalende spelers hadden allemaal ooit hogerop gespeeld. Het liep als een trein. We voelden ons onoverwinnelijk.”
Ter Leede werd kampioen. VVOR speelde in de nacompetitie met Strijen en Ajax om een plaats in de hoofdklasse. Strijen trok aan het langste eind.
Aad Achterberg schreef in zijn verslag in het Rotterdams Dagblad op 5 mei 1997 dat VVOR en Ajax kwalitatief geen aanwinst zouden zijn voor de hoofdklasse. Voor een plek in die hoofdklasse zou VVOR voorlopig ook niet in aanmerking komen.

>>> Tot zover en wellicht heeft iemand nog een foto van een wedstrijd tussen VVOR en Ajax. Graag dan sturen naar webmaster@vvor.nl   Later wellicht meer over de historie van VVOR in het kader van het komende 100 jarig bestaan van onze club <<<