Verslag 15/5: NBSVV Ve1 – VVOR Ve1 Uitslag 5-1

Aantreden op een zonnige dinsdagavond om 20:00 uur tegen degradatie kandidaat NBSVV zou op papier voor weinig problemen moeten zorgen. De thuiswedstrijd had aangetoond dat de tegenstander uit Nieuw Beijerland zelfs op een mindere dag voor VVOR, wel te verslaan is. Toch waren de blauw zwarten bij voorbaat al op hun hoede, daar bekend was dat de thuisploeg opvallend veel inhaalwedstrijden op de dinsdagavond wist te winnen. Zelfs van koploper Heerjansdam. De heren waren dus gewaarschuwd. Al snel werd duidelijk waar het gevaar vandaan zou gaan komen. Met 5 wissels en een 4 a 5 tal spelers die in de thuiswedstrijd niet mee deden en waarschijnlijk ook nog niet aan de veteraan gerechtigde leeftijd voldeden, dan wel normaliter voor andere (hogere) teams speelden, betraden de gastheren de aan 1 kant door de zon overgoten grasmat. (lees: blok beton met grassprietjes)

Al snel werd aanvoerder Gerard duidelijk, dat de eerste winst te behalen viel bij het winnen van de tos, omdat de zon maar op één kant van het veld scheen, recht op het doel. Helaas werd de eerste nederlaag al bij het muntje gooien geleden, daar de GRL voor kop koos en de munt alleen een zwarte en een witte kant bevatte………
Dat deze laaghangende zon een enorm nadeel (of voordeel, afhankelijk van clubvoorkeur) was, bleek al snel. Het blok beton waarop gespeeld werd en de strandbal waarmee dit moest geschieden werkte ook niet echt mee, maar hier had de thuisploeg evenveel last van.

Bij de eerste diepe bal van NBSVV over de linker flank van VVOR, kwam het effect van de laaghangende gele rakker pijnlijk naar voren. Door het beperkte zicht viel de diepe bal over de verdediging en voor het zestienmetergebied. Paul kon niet inschatten hoe ver de bal kwam en Pascal zag pas waar de bal op stuiterde, toen de bal in de opwaartse beweging weer verdween in het felle licht. De doorgelopen flankspeler van de thuisploeg maakte hier knap en dankbaar gebruik van en schoot de bal met een boog over de keeper in de verre hoek. 1-0.

VVOR bleef ondanks de vroege tegenslag wel voetballen en wist tot aan het doelgebied van de thuisploeg soms prima rond te spelen en wat kleine kansjes te creëren.  De aangetrokken versterkingen van de thuisploeg, die vooral het middenveld en de voorhoede bezette, zaten helaas voor de mannen uit Rotterdam Oost allemaal op voetballen. Ze speelden het balletje snel en netjes rond. In een aanval over wederom de zonnige linker flank, wist één van deze talenten een mooie steekpass te geven, waarbij de verdedigers van VVOR aan de linkerkant prima stapten voor buitenspel, maar de heren op rechts niet op stonden te letten en de buitenspelval daardoor niet dicht lieten klappen. Met een bekeken schuiver wist de doorgelopen man in de lange hoek binnen te schieten. 2-0

Ook de 3-0 liet niet heel lang op zich wachten, toen de rechterflank van VVOR zich te makkelijk voorbij liet spelen en daarbij niet in de achtervolging ging. De vrije man mocht opstomen en op rand 16 afleggen naar een mee opgekomen teamgenoot. Deze schoot met een extreme curve de bal in de linkerhoek. Ondanks dat de tussenstand anders doet vermoeden, speelde VVOR eigenlijk een hele degelijke en leuke pot, waarbij het de pech had dat de balletjes voor hen regelmatig net verkeerd vielen en dat de balletjes van NBSVV allemaal net wel goed vielen. Gelukkig was er vlak voor rust toch loon naar werken, toen Alex na een knappe actie en goede balcontrole de bal via de binnenkant van de paal in de bovenhoek wist te werken. 3-1.

Ondanks het prima voetballende NBSVV had VVOR niet het idee dat er niets te halen viel en besloten daarom in de rust of van meet of aan druk te gaan zetten en te zoeken naar de aansluitingstreffer. Deze mogelijkheden werden zeker gecreëerd in het begin van de tweede helft, maar zoals ook in helft één vielen de ballen in de eindfase vaak net niet goed.

NBSVV maakte met hun versterkingen en vele wissels goed gebruik van de ontstane ruimte die VVOR wel weg moest geven. In één van de vele counters die NBSVV in de tweede helft uitvoerde, ontstond er een soort kopie van de 2-0. Met een steekpass werd er een mannetje de 16 ingestuurd, waarbij de linkerkant stapte en de arm op stak, maar de andere kant dit ophief waardoor de doorgekomen aanvaller de 4-1 in de lange hoek binnen kon schuiven.

VVOR gaf nog altijd niet op en bleef proberen de aanval te zoeken. Dit lukte ook nu weer een aantal keer aller aardigst, maar ook nu ontbrak het aan de afronding. Na een foutieve bal achteruit tijdens een opbouw van VVOR, wist een rappe aanvaller van NBSVV te onderscheppen en vrij door te lopen op het doel, waar hij cool binnen schoot. 5-1.

Nu was het verweer van VVOR wel helemaal gebroken en wist NBSVV nog een aantal grote kansen te creëren. Een aantal maal wisten de meeverdedigende middenvelders Chris, Gerard en Ewoud knap te onderscheppen en een aantal maal wist Ron zijn voet er nog goed tussen te plaatsen. Toch ontstonden er nog 2 grote kansen voor de thuisploeg, waarbij Pascal in beide gevallen de bal met een paar aardige reddingen over het doel wist te tikken. Helaas voorkwam dit enkel erger en deed dit niets meer af aan het verloop van de verdere wedstrijd. Het bleef 5-1.

Rest te zeggen dat VVOR ondanks de hoog uitgevallen nederlaag, die niet helemaal recht deed aan het spelbeeld, toch een leuke pot voetbal heeft gespeeld tegen een uiterst leuke en sportieve tegenstander. In dit seizoen volgt enkel nog de donderdagavond wedstrijd tegen de heren van Zwaluwen, alvorens de veteranen van de Venhoeve kunnen gaan beginnen aan de voorbereidingen van seizoen 2018/2019.