Verslag 9-10-2021: Hekelingen MO19-1 – VVOR MO19-1, 2-3

MO19 pakt 3 punten uit bij Hekelingen 2-3 (1-1)
Wat we vooraf al wisten, dit wordt een lastig potje, zoals altijd uit bij Hekelingen leert mijn ervaring.

In de eerste helft redelijk voetbal, maar vanaf minuut 1 was het duidelijk dat we een extra tegenstander hadden in het veld, wat altijd jammer is. Na een heerlijke scrimmage voor de goal van de thuispartij, rond de 20-25e minuut, geeft Noah het laatste zetje 0-1!
Tien minuten voor rust komt Hekelingen op gelijke hoogte na een heerlijk zondagsschot en dus de rust in met 1-1.

Niks aan de hand zou je zeggen, want voetballend was VVOR veel beter. Helaasch moest aanvoerder Chabeli nog voor rust gewisseld worden, door een blessure aan de enkel. Zoals helaasch wel vaker, is Mo19 niet helemaal scherp na de rust en valt binnen 5min de 2-1 voor Hekelingen. 

En dan komt de ware aard van het team naar boven .. de meiden beginnen te vechten, mes tussen de tanden en gaan .. vele malen dichtbij de gelijkmaker en onze diesel Dominique is helemaal los. Mee op komen naar voren en telkens op tijd terug de counter eruit halen. Dit samen met het centrale duo achterin, Maaike en Charlotte en dan ook nog eens Kenya en Yndra wisselend als RB .. er komt amper nog een kans voor Hekelingen. Het wachten is dan ook op de 2-2, die een minuut of 20 voor tijd ook valt, door een doelpunt van Noah .. nog geen 2 minuten later is het al 2-3 door Nanne. De meiden blijven gaan, wat een tempo laten ze even zien. De overwinning is er!

Sterker door Strijd, naar mijn mening het motto van ons gezellige MO19.
Ook even aandacht voor een toptalent bij VVOR, Rosa Mensinga (12jr en spelend bij JO14-1). Zij mocht, 15min voor tijd, haar competitie debuut voor MO19 maken. Met een paar mooie acties, dichtbij een assist en zelfs dichtbij een doelpunt liet Rosa zich gelijk even zien 👊🏻

Op naar volgende week, DCV thuis met aftrap om 13.00u ..

Pascal